Hogyan tegyük különlegessé a családi étkezéseket?

0
152

A mai rohanó világban egyre kevesebb idő jut az olyan fontos dolgokra, mint a közös étkezések akár a szűk családdal, akár a tágabb rokonsággal. Némelyekkel csak évente egy-két alkalommal, valamilyen ünnep kapcsán találkozunk.

Ha pedig ennyire ritkák az ilyen pillanatok, akkor érdemes őket különlegessé tenni, hogy emlékezetesebbek legyenek. Nézzünk is pár tippet, hogyan dobhatunk fel például egy közös ebédet!

Készítsünk szép terítéket!

Minden falat jobban esik, ha egy ízlésesen megterített asztal mellett fogyasztjuk el. Ha már egyszer vendégségbe hívjuk a tágabb családot, készüljünk fel méltó módon az étkezésre! Az asztalra tegyünk ünnepi abroszt, a teríték legyen egységes! Ilyen célra jó, ha lapul a szekrényben egy külön étkészlet, aminek minden darabja megvan és makulátlan állapotú.

A finnshop.hu-nál kapható Fiskars étkészletek remek kiegészítői bármely ünnepi asztalnak. Elérhetőek matt illetve fényes változatban is, egy készlet 6 személy részére elegendő evőeszközt tartalmaz.

A fényes verziók jobban mutatnak a sötét, a matt változatok pedig a világosabb színű tányérok mellett. Persze ez csak egy iránymutatás, természetesen a kedvünk szerint variálhatjuk az összeállítást. A lényeg, hogy minden evőeszközből elegendő álljon rendelkezésre.

Fejenként egy nagykanál, villa, kés, és desszertkanál általában elegendő egy háromfogásos ebédhez. Az egyforma evőeszközök és tányérok teszik a terítéket esztétikussá, és keltik azt az érzetet, hogy a házigazda valóban felkészült a vendégek fogadására.

Dekoráljuk az asztalt!

Különlegessé teszi az étkezést, ha az asztalon található némi dekoráció is. E tekintetben gyakorlatilag végtelen számú lehetőségünk van, akár az adott alkalomhoz illőre is formálhatjuk a díszítést.

Karácsonykor például kerülhet az asztalra fenyőfamintás futó, egy szép asztaldísz az ünnep jelképeivel, illetve karácsonyi szalvéták, mécsestartók. Húsvétkor jöhetnek az ilyenkor szokásos motívumok, azaz a nyuszi, a tojás, a tyúk, mindenféle formában. Születésnapkor konfettik és színes szalagok, eljegyzésen pedig szívecskés, gyűrűs dekorációk.

Persze azért maradjunk a jó ízlés határain belül, nem érdemes túlzsúfolni mindenfélével az asztalt, illetve az sem szerencsés, ha a sok dísz miatt nem férnek el rendesen az edények.

Készítsünk különleges ételeket!

Mindenkinek megvannak a jól bevált családi receptjei, amelyek generációkon át öröklődnek, és már sok alkalommal készítettek el. A megszokott menühöz visszatérni bár praktikus választás, mégis érdemes néha egy kicsit kilépni a komfortzónából és új ételekkel kísérletezni.

A következő vendégségre kreáljunk valami eddig még ismeretlen, újszerű fogást! Az interneten rengeteg kiváló receptet találunk, csak győzzünk válogatni! Az emberek nagy része szívesen kóstolja meg az újdonságokat, és lehet, hogy a vendégek közül többen is elkérik majd a receptet, mert annyira ízlik nekik az étel.