Külföldi csomagok rendelési lehetőségei

0
172

Ha külföldről beszélünk csomagfeladás kapcsán, akkor kétféle dolog is szóba jöhet. Egyik az, amikor mi szeretnénk valamit külföldről rendelni, tehát a megrendelt csomag érkezik haza hozzánk Magyarországra. A másik opció, amikor külföld jön szóba, ha feladni szeretnénk egy csomagot egy másik országba.

Összehasonlítás a futárcégek ajánlatai alapján

Az internet világában nagyszerű lehetőség, hogy egyszerűen csak otthonunk kényelméből elintézünk mindent, és nem kell sorban állni, várakozni az adott helyen, hogy feladjuk vagy megkapjuk a csomagjainkat. Amikor valamelyik csomagszállítással kapcsolatos szolgáltatást szeretnénk igénybe venni, akkor mindenki a legegyszerűbb opciót választja, összehasonlítja az egyes cégek ajánlatait.

A Csomagnet.hu weboldal összegyűjtötte a jelenleg elérhető szállító cégeket, és külön oldalon megtalálható a külföldre szállítás költségeinek kalkulátora is. Az adott oldalon egyszerűen csak be kell írni a csomagokra vonatkozó adatokat, azaz szélesség, hosszúság, magasság, ki kell választani a célországot, a fizetési módot, és már kérhetjük is az ajánlatok összehasonlítását.

Amikor mi rendelünk külföldről

Ebben az esetben általában a feladó cég vagy hely konkrét futárával érkezik a termék, de ha lehetőség van a választásra, akkor a következő opcióink vannak. A legtöbben a Magyar Postát szokták igénybe venni, főleg, ha kisebb termékről van szó, és elfér egy buborékos borítékban.

Nemzetközileg szállít a GLS, a DPD és a TNT is. A GLS hozza ki leggyorsabban a csomagot, általában egy-két nap szállítási idővel már meg is érkezik. A DPD már kicsit hosszabb, körülbelül 5 munkanapos szállítási határidővel számol, de természetesen ez függ a feladó országtól is.

Ha Európán kívül, pl. Ázsiából vagy Amerikából szeretnénk valamilyen terméket rendelni, akkor jó helyen járunk, mivel a TNT az egyik legnagyobb nemzetközi futárcég, akik légi úton is szállítanak, így a legmesszebbi helyekről őket is igénybe vehetjük.

Amikor mi adunk fel csomagot külföldre

A fentiekben említett kalkulátor segítségével megkaphatjuk a lehetséges cégek választékát, de nézzük meg, melyek lehetnek ezek. A külföldnél már szóba került GLS, DPD, TNT-n kívül küldhetünk csomagokat a Packetával is. Az árakat nézve valószínűleg velük járunk a legjobban, viszont ezt az idő, negatív értelemben, ellensúlyozza, ugyanis itt 3-9 munkanappal számolhatunk a célba érésig.

A megrendelés menete

A Csomagnet.hu oldalán végtelen egyszerű a megrendelés, akár belföldre, akár külföldre szeretnénk csomagot küldeni. Ha elvégeztük az összehasonlítást, és megjelent a küldeményünkhöz passzoló cégek listája, akkor csak annyi a dolgunk, hogy kiválasszuk közülük a számunkra megfelelőt, beírjuk a feladó adatait, a csomagra vonatkozó egyéb információkat és már fizethetünk is.

Mód van arra is, ha valaki nem szeretne kalkulálni, van már biztos és kedvelt kapcsolata, ekkor szimplán kiválaszthatja a felső menüsorból a “Gyors feladás kalkuláció nélkül” lehetőséget.