Mit várhatunk egy úttörő kínai okostelefon-gyártótól napjainkban?

0
243
Mit várhatunk egy úttörő kínai okostelefon-gyártótól napjainkban?
Mit várhatunk egy úttörő kínai okostelefon-gyártótól napjainkban?

Ebben a cikkben egy olyan kínai okostelefon-gyártóról lesz szó, amelyik igazi úttörő a telefonpiacon. Számos újítás fűződik a nevükhöz, melyekről sokszor nem is tudjuk, hogy ők szabadalmaztatták.

Ugyan nem világvezetők, de kiváló készülékeket készítenek, melyek már Magyarországon is beszerezhetőek. Lássuk is, hogy mit tudnak!

Az Oppo okostelefon-gyártóról röviden

Mint említettük is, az Oppo okostelefonok már Magyarországon is megvásárolhatóak. A kínálatot megnézhetjük a CoolMobile.hu oldalán. De mit is érdemes tudni erről a kínai gyártóról?

Míg sokan mai napig is azt hiszik, hogy a kínai az gagyi, addig ez a hatalmas ország szép lassan innovatívabbá vált másoknál. Ugyanez igaz a szóban forgó gyártóra is, akik számos újítást szabadalmaztattak.

2004-ben indultak, 2008-ban megvolt az első mobiljuk, 2011-ben az első okostelefonjuk. 2016-ra a világszintű értékesítési listán már negyedikek voltak. Lehet sokan nem is ismerik őket, de a leányvállalatukat, a Realme-t igen. Pedig van pár fejlesztés, amit épp az Opponak köszönhetünk a telefonjainkban.

Az Oppo egy innovatív cég

Aki okostelefonokat használ, az bizonyára találkozott már Oppo-fejlesztéssel, még ha nem is tudta, hogy az az. Érdekesség, hogy a cég a mai napig összesen már több mint 1800 szabadalmat nyújtott be, tehát elmondható, hogy egy igazán innovatív vállalatról van szó.

Amit biztos mindenki ismer: nekik köszönhetjük a kijelzőbe integrált ujjlenyomat-olvasót.

2012-ben ők forradalmasították a szelfizést az “arcszépítés” funkció megalkotásával. 2013-ban megjelentek az első forgatható kamerás okostelefonnal. 2014-ben óriási forradalmat indítottak el a Vooc gyorstöltési technológia bevezetésével. 2019-ben már az első európai piacra szállított 5G-s telefonokkal büszkélkedhettek. 2020-ban pedig bemutatták az első görgetős kijelzővel rendelkező okostelefont.

Mit tud ma egy kiváló Oppo okostelefon?

Nézzünk meg például egy, még 2022 közepén bemutatott készüléket, az Oppo Reno 8 5G-t, ami mai napig is megállja a helyét a piacon.

Nem biztos, hogy az adatok, amiket a készülék leírásában találunk a legmagasabbak a piacon. Ellenben egy kiválóan összeállított, jól használható telefonról van szó. Villámgyorsan lehet rajta multitaskingolni, és az alkalmazások is tökéletesen és gyorsan futnak rajta.

Masszív 8GB RAM van benne, mellé egy maximum 256 GB-os háttértár is párosul, a CPU pedig egy MediaTek 1300-as. A kijelzője akár 90 Hz-es képfrissítésre is képes, és 600 nites fényerőre. Mindez egy Gorilla Glass 5 üveggel van védve.

Az 5G már a nevéből is egyértelmű lehet, de érdemes megemlíteni az akár 13-18 órás üzemidőt is, melyről a 4500 mAh-s akkumulátor gondoskodik. Ráadásul ezt akár 80 wattos gyorstöltéssel 0-ról 100%-ra mindössze 38 perc alatt tölthetjük fel! Akinek mindez nem elég, annak ott van még a 4K-s videófelvételi lehetőség, vagy a 32 megapixeles előlapi, és az 50 megapixeles hátlapi kamera is.

További extrák, amiket nagyon szoktak szeretni: jack csatlakozó, NFC, infraport, FM-rádió. Ez az okostelefon határozottan rendben van, és akkor még finoman is fogalmaztunk. Ismerd meg közelebbről te is!