Xiaomi Poco F5 Pro mainstream mobil

nagyfelbontású kijelző nagy fényerővel

0
496
Xiaomi Poco F5 Pro mobil
Xiaomi Poco F5 Pro

Xiaomi Poco F5 Pro mainstream mobil telefonjával sikerül-e a legnagyobb kínai márkának  az előd(ök) ’zászlóshajó süllyesztő’ becenevét megkapni?

Zászlóshajó süllyesztő olyan mobil tud lenni,

amelyik a gyártónak a jól bevezetett, legnagyobb tudású – egyben legdrágább – modelljét a jellemzően fontos tulajdonságok terén megközelíti. Nem mellesleg a kisebb műszaki kompromisszumokért cserébe nagy árelőnnyel indul a vásárlók meghódítására. Amolyan „legjobb, ha versenytársnak saját magam indulok magam ellen” üzletpolitikával piacra szánt szelídített ellenlábas.

Mik a Xiaomi Poco F5 Pro legvonzóbb tulajdonságai?

Mindenek előtt a kijelző felbontása, megnövelt 20:9 oldalarányával 1440×3200 pixeles képminőség (egy képeslap nyomdai felbontásának közel kétszeresével). 1000 mit fényereje csúcsértékben 1400 nit megvilágításra képes (pl. tűző napon).

Tokozása elöl-hátul Corning Glass 5 keménységű üveg. Adroid 13 op.rendszerét MIUI 14 kezelőfelület jeleníti meg. A vezérlő proci egy Snapdragon 8+ Gen 1 (SM8475) gyártmány 4 nm csíkszélességgel.

Tárhelynek minimum 256GB kiépítettséget kínál minimum 8GB műveleti RAM mellett. Saját Xiaomi technológiája képes felbővíteni 13GB illetve 19GB méretre (a háttértár területéből lopva).

A Poco F5 Pro főkamera rendszer felépítése

Következzen a hátfali kamera kiépítettség bemutatása

Fő optikáját egy 64 megapixeles érzékelő szolgálja ki, f/1.8 rekeszértékkel + optikai képstabilizálással. Négyesével gyűjtve össze pixelinformációt a végső kép egy 16 megapixeles JPG fotót eredményez. Szelfizésnél szintén 16 megapixeles fotót készít, pixelcsoportosítás nélküli képalkotással.

A tulaj azonosítás biometriája előlapi ujjlenyomat leolvasót működtet, optikai (nem ultrahang) elven. Energiaellátáshoz megnövelt, 5160 mAh kapacitású akkumulátort kapott. 67W vezetékes gyorstöltéssel (¼ óra alatt 50% töltöttség).

Xiaomi Poco F5 Pro gyorstöltése
Xiaomi Poco F5 Pro gyorstöltése

Másik telefon lemerülését ugyan nem tudja megmenteni, de vezeték nélkül 30 Wattot használva csak ½ órát kér az 50%-os töltöttségéhez.

Poco F5 Pro vezeték nélküli töltése

Hol köti a Xiaomi Poco F5 Pro a kompromisszumokat?

Fülhallgató kimenet és SD-kártya leolvasó hiány ez az alap. Nem kapta meg a mai leggyorsabb Snapdragon 8 Gen 2 SoC-t. Az üvegtokozást műanyag keretezés tartja egybe.

Xiaomi Poco F5 Pro felépítése

A hátfali főkamerának a további 8 megás széleslátószögű másik, és a harmadik 2 megapixeles makro nem jelent igazi támogatást.

A 2 évvel ezelőtt piacra dobott Poco F3 igazi vetélytársa volt az akkor nagyágyúknak. Az F5 Pro vezérlő chipjét megközelítő sebessége mellett üzemideje jóval nagyobb volt a mai társánál. Kamerarendszere nem volt gyengébb, sőt talán erősebb is volt, mint az F5 Pro adatai. Általánosságban még ma is megállja a helyét, és a maga idejében sikerdarabnak számított. Kereken 1 éve megjelent Poco F4 GT mutánsa tavaly már kevésbé volt jégtörő modell a piacon.

A trendet viszi sajnos az új F5 Pro, alig – ha egyáltalán – emelkedik ki a középmezőnyből.

Helyi érzéstelenítésre csak a kb. 400 € árcédula szolgál, ami magyar boltban könnyen lesz másfélszáz ezer forint. Az F5 Pro létezik mellett ott a Pro változat is, kevésbé fájó árral.

Információ és fotók forrása: www.mi.com

Xiaomi Poco F5 Pro mainstream mobil