Nincs fürdőszoba faliszekrény nélkül!

0
98

A fürdőszobai faliszekrény az a bútordarab, amelyet, ha egy új lakásba költözünk vagy felújítjuk a fürdőszobát, a vizes szerelvények, szaniterek elrendezése után rögtön beszerzünk.

Hiszen a kozmetikai holmikat, tisztálkodási eszközöket is kell tárolni valahol, és erre a fürdőszobában a leghatékonyabb eszköz a faliszekrény. Számtalan formája létezik, de hogy ne vesszünk el a végtelen kínálatban, vannak szempontok, amely alapján szűkíteni lehet a szóba jöhető lehetőségeket.

Van-e már faliszekrényünk a fürdőben?

A Gemini-Duo fali fürdőszobaszekrény kínálata nem korlátozódik le az egyszerű darabokra. Különböző kategóriákban más-más típusú szekrényeket is forgalmaz a webáruház, érdemes végigböngészni a választékot és az alapján szűrni különböző szempontok szerint.

Amennyiben már van fürdőszobaszekrény a helyiségben, akkor érdemes ahhoz igazítani a keresést. Hiszen valószínűleg a már meglévő szekrény a mosdó felett található és jó eséllyel tükrös. Ilyenkor jó szolgálatot tehet egy másik falra felszerelt polcos darab vagy kapható akár álló szekrény is, amely valamelyik sarokba téve rengeteg holmit el tud nyelni.

Meghatározó az alapterület

Egy másik szempont, hogy mekkora a fürdőszoba, és mi fér el még benne. Jellemzően a garzonok vagy stúdiólakások azok, ahol minimális az alapterület, és egy kádon vagy zuhanyzón, mosdón kívül más nem is fér be. Itt tehát mindenképpen egy mosdó fölé szerelhető tükrös, LED-es lámpával is kiegészített faliszekrény az ideális.

Ahol azonban nagyobb térrel számolhatunk, ott bátran fantáziálhatunk, milyen megoldással bővíthetjük a tárolóhelyünket. Vegyük figyelembe a nyílászárók irányát, illetve, hogy elrendezés szempontjából se zavarják egymást az ajtók, ablakok és a szekrények.

Egy kád mellé beállított többpolcos szekrény elnyeli a család által használt kisebb és nagyobb törölközőket, a legaljára pedig a ritkábban használt holmikat pakolhatjuk. Léteznek olyan álló szekrények, melyek alsó felében egy szennyestartót helyezhetünk el, ez is nagyon praktikus megoldás, hiszen nincs szem előtt a mosásra váró ruha.

Színek és méretek szerinti válogatás

Fontos ugyan, hogy minél nagyobb falfelületet kihasználjunk, de ne felejtsük el, hogy ha vannak már bútorok a fürdőben, akkor az új kiegészítő illeszkedjen a meglévők stílusához, formatervezéséhez. Hiszen nincs rosszabb annál, mint ha belépünk az egyik leggyakrabban használt helyiségbe, és kellemetlen érzés tölt el minket.

A Gemini-Duo webáruházban lehetőség van rá, hogy több színből is válogassunk, illetve ajtós vagy ajtó nélküli változatot vásároljunk. Míg a kád fölött annyira nem szép látvány egy szekrény, addig egy mosógép fölött szinte kínálkozik a hely, hogy felszereljünk oda egy polcos bútordarabot.

Figyeljünk a meglévő burkolatok dizájnjára is. Ha a csempe vagy padlóburkolat homogén, nem harsány, nem feltűnő, akkor lehet variálni a fürdőszobabútorok stílusával, színével is. Ha viszont színes, mintás csempék, burkolatok találhatók a fürdőben, akkor a bútoroknak kell visszafogottabbnak lenniük.