Ajánlott babaápolók a természetesség jegyében

0
138

A babaápolás kötelező elemei közé tartozik a babafürdető, a popsivédő krém, a testápoló és a kicsiknek fejlesztett speciális sampon is.

Fontos azonban, hogy bőrgyógyászatilag tesztelt, biztonságos megoldások mellett döntsünk. A bababőr ugyanis jóval érzékenyebb és sebezhetőbb.

Milyen az ideális babaápoló?

Ezen termékek esetében elsődleges szempont a biztonságosság, vagyis hogy kizárólag természetes összetevőket tartalmazzanak, amelyek nem okoznak irritációt, allergiás panaszokat, bőrgyulladást sem. A piciknek sokkal vékonyabb a bőrük, ezáltal a felszívódás is kifejezettebb, így különösen oda kell figyelni, hogy mit viszünk fel a kisbaba kritikus bőrére.

A BIOLA Webshop baba-mama bőrgyógyászatilag tesztelt termékköréből kedvünkre válogathatunk a natúr és bio szemléletű készítmények közül, sőt, az édesanyák számára nélkülözhetetlen termékek is helyet kaptak, mint például a terhességi csíkok mérséklésére tervezett krémek és mellápoló balzsamok a szoptatás időszakára.

A reklámok ugyan megtévesztőek lehetnek, hiszen a legtöbb esetben hatalmas habokban történik a fürdetés, holott nem javasoltak az erős tenzidekkel ellátott babafürdetők. A kicsinek komfortosabb és örömtelibb a fürdetés élménye, ha bőrkímélő felületaktív hatóanyaggal készült babafürdetőt használunk, amely nem habzik drasztikusan, mégis kíméletes tisztítást, hatékony ápolást tesz lehetővé.

A biotermékekben ráadásul kizárólag a megengedett, gyengéd konzerválószerek lelhetők fel. A natúr fürdetőkben 10%-nál több bio mezőgazdasági termelésből való növényi kivonat, míg a bio készítményeknél a 90%-nyi mezőgazdasági komponens 95%-a ökológiai termesztésből származó, vagyis véletlenül sem tartalmaznak növényvédőszer-maradványokat.

Javasolt fürdetők és ápolókozmetikumok kisbabáknak

Nem hiányozhat palettánkból a Levendulás babafürdető, ha pedig a szokásosnál érzékenyebb bőrrel rendelkezik a kicsi, remek választás a regenerációt támogató összetevőkben gazdag Calendula fürdető. A segítségével szemirritáció nélkül megoldhatjuk a fürdetést, hogy sírás helyett örömkacajoktól hangos legyen a fürdőszoba.

Ami pedig a popsikenőcsöt illeti, a Herbal popsivédő újszülötteknek is megfelelő opció, bőrtápláló növényi olajokat, gyógynövény kivonatokat tartalmaz. Értékes hatóanyagainak köszönhetően mérsékelhető a bőrpír, enyhíthető az irritáció, mivel segíti a regenerációt, emellett hidratál és táplál is. Hatékonyan megóvható a kicsi bőre a pelenkakiütéssel szemben, mindez bőrbarát, biztonságos, természetes komponensekkel.

Vízhiányos, érzékeny bőrű kisbabák ápolása

A vidám csomagolású, lovacskával ellátott Ligetszépe testápoló egy komplex ápolószer a natúr szemlélet jegyében. Alkalmazhatjuk a fürdés után, ugyanakkor a kisebb sérülések és a kritikus területek fokozottabb védelmére is. Az intenzív hidratálás mellett egy gazdag tápláló krém, melyet még kelendőbbé tesz, hogy szolid, kellemes illatot biztosít, amely a baba számára sem zavaró.

A hiper érzékeny bőrű csecsemőknek és kisgyermekeknek a Bio Calendula & Nigella baba testápolót javasoljuk.