Pihenés a mesés Karintiában

0
84

Karintia Ausztria legmelegebb tartománya, mivel legdélebben helyezkedik.

Páratlan fekvése lehetővé teszi, hogy bizonyos napokon akár egy kiadós síelés után megmártózzunk valamelyik kristálytiszta patakjában. A festői környezet szemet gyönyörködtető, egyszerre élvezhetjük a havas hegycsúcsok és a zöld színekben pompázó völgyek pazar látványát. A kirándulás bármelyik évszakban megoldható, így már csak egy minden szempontból tökéletes szálláshelyet kell találnia egy ősz végi pihenés eltöltéséhez.

A Nockberge Nemzeti Park

Az alpesi Hotel OTP Birkenhof**** Bad Kleinkirchheim településén található, Karintia szívében, különleges földrajzi kincsekkel körülvéve. Ugyanis itt található Ausztria legnagyobb nemzeti öröksége, az UNESCO Nockberge Bioszféra Park, amely egyedülálló együttesét mutatja be az élővilág és az ember harmóniájának.

A szálloda rendszeresen szervez túrákat a Nockberge-hegyvidékre, hogy a turisták részesei legyenek az élővilág minden szereplője egyensúlyának, melynek középpontjában az ember áll. Ezeknek a kirándulásoknak az is a célja, hogy az idelátogató vendégek testközelből meg tudják figyelni és megismerjék a helyiek hagyományait, a táj sokrétűségét és komplexitását.

A hegyvonulatokat csodálatos túraútvonalak kötik össze, melyek behálózzák egész Karintiát. A könnyedebb kirándulások kedvelői számtalan slow trail útvonalat próbálhatnak ki, melyek akár 1-1,5 óra alatt is bejárhatók és 5 km alatti távot jelentenek. Így minden korosztály bátran nekivághat, kicsik és az idősebbek egyaránt.

Ősszel Bad Kleinkirchheimban

Ausztria szinte minden pontja mesés, de Karintia azért is egyedülálló, mert különféle természeti látványosságokkal rendelkezik, amelyek mindegyikének megtapasztalása felér egy önálló családi programmal. Cseppkőbarlangok, kisebb-nagyobb természetvédelmi területek, panoráma és kerékpáros útvonalak, hegyi vasutak, tavon közlekedő hajók, valamint a tartományban található városok, benne a sok érdekes múzeummal mind kedvelt kirándulóhelynek számítanak az idelátogatók körében.

Karintia egyben az ország népszerű gyógy- és síparadicsoma is. Különleges klímája miatt nem csupán a téli sportok szerelmesei látogatják, nyáron, sőt egész évben számos sportágnak lehet hódolni kültéren és beltéren egyaránt. Az úszáson és kirándulásokon kívül a tenisz, a lovaglás, a kerékpározás és a golfozás is kiemelt helyet képvisel a mozgást kedvelők körében.

Karintia kártyával kedvezőbb

A Birkenhof Hotelbe látogatók részletes tájékoztatást kapnak a szállodán belüli és kívüli programlehetőségekről. Rengeteg helyre lehet ellátogatni, melyek közül jó pár akár egyáltalán nem kerül pénzbe, ha megvásárolja a Karintia kártyát. Több mint 100 nevezetesség tekinthető meg kedvezményesen, köztük néhány ingyenesen, így nagyon megéri az árát ez a kártya.

A szálloda maga is könnyen megközelíthető minden irányból, akár Budapest, Bécs vagy Klagenfurt felől. Aki pedig nagyobb kirándulásokra vágyik, az átugorhat a szomszédos Szlovéniába vagy Olaszországba.