Konténerrendelés az I. kerületben: mire kell figyelni?

0
82

A hulladék hatékony eltávolítása, elszállítása kulcskérdés minden nagyobb projekt esetében.

A konténeres sittszállítás tökéletes megoldást nyújt építkezéseknél, felújításoknál, lomtalanításoknál és bontásoknál is. Van pár tényező azonban, amire fokozottan oda kell figyelni a rendelés során.

Csupán néhány információra van szükség

Az I. kerületben is elérhető a konténerrendelés, ami egy költséghatékony választás lehet a hulladék elszállítására. A sittszállításhoz csupán négy információra van szükség. Még a rendelés leadása előtt azonban alaposan fel kell mérni, hogy melyik szolgáltató lesz az ideális választás. Olyat kell keresni, aki Budapest összes kerületébe rendelkezik behajtási engedéllyel.

A megrendelőnek is van feladata: ha nincs udvar vagy elegendő hely az építési területen arra, hogy a konténert el tudja helyezni a teherautó (két személyautónyi helyre van szükség, mert a jármű maga mögé rakja a tárolót), akkor csak közterületen lehet megoldani a tárolást. Ehhez közterület-használati engedély kell, amit mindig az ügyfélnek kell beszereznie az illetékes önkormányzattól. Maga az ügyintézés egy gyors folyamat, de semmiképpen sem szabad róla megfeledkezni. Ha van udvar, akkor arra kell figyelni, hogy a kapubeálló legalább 3 méter széles és 3 méter magas legyen.

A megrendelés során négy információt kell megadnunk. Az első természetesen az időpont, amikorra a kiszállítást kérjük. A második a szállítási cím, ahová a konténert le kell rakni. A harmadik a hulladék fajtájának a részletes leírása. Itt fontos a pontosság, mert vannak olyan anyagok, amelyeket szigorúan tilos konténerrel szállítani. Végül pedig megadjuk a rendelni kívánt tároló méretét, ahol érdemes inkább biztosra menni és kérjünk nagyobbat, mint amire elsőre gondoltunk.

Mi kerülhet a konténerbe?

A sittszállítás során nyugodtan mehet a tárolóba beton, fa, fém, váz és kötőelemek, csempe, vízvezetékcsövek, burkolatok, szigetelés, tégla, álmennyezet, gipszkarton, tetőcserép, áthidaló elemek, sitt, kő, vakolat és faldarabok.

Lomtalanításnál is a hulladék nagy része elszállítható. Ruhák, könyvek, iskolás füzetek, bicikli, ágykeret, varrógép, ágybetét, szánkó, műanyag tárolók, ruhaszárító, berendezési tárgyak, antennák, tetőcserepek, de még mosógép, klíma és centrifuga is kerülhet a konténerbe.

Veszélyes hulladék szállítására nem megoldás a konténer

Mi számít veszélyesnek? Ilyen például az olaj, az olajos rongy, az akkumulátor, a növényvédő szerek, a gyanták, tinták, festékek, vegyi anyagok, gumiabroncsok, sütőolaj, azbeszt, azbeszt pala, eternit csövek és a higanytartalmú hulladékok.

Ha ezek közül bármelyik megtalálható a szemétben, akkor sem kell pánikba esni. Mindenképpen jelezzük a telefonos egyeztetés során, a szakemberek segítséget fognak nyújtani ahhoz, hogy hogyan tudunk megszabadulni a veszélyes hulladéktól.