Miért érdemes a rendezvényszervező szakmát kitanulni?

0
17

A mai fiatalok nagyon szeretik a pörgést, nyitottak az újdonságokra, a többségük nehezen is képzeli el magát a későbbiekben egy irodában ülve.

Ha te is szeretnél változatos, izgalmas feladatokat végezni, akkor rendezvényszervezőnek érdemes tanulnod.

Az igazság azonban az, hogy jelenleg a középiskolában kimondottan ezt nem oktatják, így ha e területen szeretnél elhelyezkedni, akkor a MOE Rendezvényakadémia által hirdetett online rendezvényszervező tanfolyam lehet számodra a megfelelő. Cikkünkből megtudhatod, miért is előnyös akár most azonnal jelentkezni a képzésre.

A tananyag mindent lefed

Kevés a jó tanfolyam manapság, de itt valóban mindent megtanulhatsz, amire a rendezvényszervezés területén szükséged lehet. A 120 órás kurzus összesen 25 modulból áll – a pályázat benyújtásától kezdve a látványtervek elkészítésén át a megvalósításig mindenre részletesen kitérnek a tananyagban.

Elméleti és gyakorlati tudnivalókkal is megismertetnek az oktatók, akik maguk is tapasztalt szakemberek. Lényeges az is, hogy különféle kiadványokkal, esettanulmányokkal, checklistákkal is segítik a tanulást. Ezekből például megtudhatod, milyen a jó rendezvényhelyszín vagy hogyan néz ki egy forgatókönyv.

Sőt, a rendezvényszervezés témájához kapcsolódóan protokollt, ajándékozási ismereteket is oktatnak, de még az ajánlatkészítés mikéntjét is elsajátíthatod.

Az órák online zajlanak

A legfontosabb tudnivaló, hogy az órákat online tartják, így nem kell utaznod sehová, hogy részt vehess a kurzuson. Otthonod kényelméből tanulhatsz, a saját időbeosztásod szerint. Nem kell másokhoz alkalmazkodnod, parkolóhelyet keresned, szabadságot kivenned, valójában teljesen rugalmas keretek között sajátíthatod el a tananyagot.

Ahhoz, hogy hozzáférj a leckékhez, internetre és egy megbízható számítástechnikai eszközre (mobiltelefon, tablet, laptop, stb.) lesz szükséged. Az e-learning felület okoseszközökre optimalizált, tehát minden jól látható lesz rajta.

Akár azonnal meg is kezdheted a tanulást: videóformátumban kerülnek feldolgozásra az egyes anyagrészek, amelyet szöveges dokumentumokkal egészítenek ki. Az oktatóktól ennek ellenére ugyanúgy kérdezhetsz. Csak be kell írnod a kérdésed a zárt csoportba, és az illetékes rövid időn belül válaszolni fog.

Nincs előfeltétele a jelentkezésnek

A MOE Rendezvényakadémia online rendezvényszervező képzésére bárki jelentkezhet, érettségi sem szükséges. Akár már a gimnáziumi, egyetemi tanulmányok mellett is megkezdhető a tanfolyam, és persze munka mellett is végezhető.

Tanúsítványt kapsz

A képzés bejelentett, így a végén tanúsítványt kapsz. Ezzel a dokumentummal azt igazolhatod, hogy részt vettél a tanfolyamon. Ez a leendő munkáltatód szemében is plusz pont lehet majd.

A szakmában azonban papír nélkül is el lehet helyezkedni, sokat számít a gyakorlat, a jó kommunikációs készség és a rátermettség. Ha sikeres leszel, hosszú távú megélhetést tudsz biztosítani magadnak.