Végleges korona akár 1 óra alatt? Igen, megoldható!

0
20

A fog előkészítésének körülményei megegyeznek a hagyományos módon készülő koronákéval, viszont a jelentős különbség a lenyomatvétel során tapasztalható.

A végleges korona rövid időn belüli elkészülésének alapfeltétele, hogy a lenyomatvétel CAD-CAM gépekkel történjen, digitálisan.

A Halász Klinika fogpótlásai nemcsak, hogy tartósak, esztétikusak, optimálisan illeszkednek, de ráadásul a végleges korona rövid idő alatt elkészülhet.

Hogyan zajlik a folyamat?

A digitális lenyomatvétel néhány másodperc alatt megtörténik, ezután jöhet a tervezés fázisa, amely során a szakember megtervezi a megfelelő formát. Amint a korona elnyerte a kívánt alakját (virtuálisan), következhet a “faragás”, hogy a valóságban is testet (formát) öltsön. Ekkor még két égetés vár rá, és csak ezt követően nyerheti el végső alakját, az elsőre azért van szükség, hogy megkeményedjen, a második során pedig megkapja a fényét és a végleges színét.

Miért előnyös, hogy akár 1 óra alatt is elkészülhet a korona? A lenyomatvételt követően lehetőség nyílik 1-2 tömésre is, amíg a végleges korona elnyeri megfelelő formáját. A gyorsaság előnye, hogy nem szükséges ideiglenes korona, plusz alkalom (amire csak néhány hét múlva kerülhetne sor), ennek köszönhetően jócskán faraghatunk a kezelés idejéből, és kevesebbet kell utazással tölteni.

A modern technológia előnyei

Láthatjuk, hogy mennyire sok múlik azon, hogy milyen eszközöket, gépeket alkalmaznak a szakemberek. A hagyományos lenyomatvétel helyett digitális CAD-CAM megoldással élve nemcsak időt és energiát spórolhatunk, hanem precízebb, pontosabb lehet az egész mintavételező eljárás. Ebből kifolyólag pedig tartósabb, “problémamentesebb” fogpótlások készíthetők.

A páciens szemszögéből nézve mindez azért előnyös, mert szépen illeszkedő (az eredeti koronákhoz nagymértékben hasonlító) fogakkal büszkélkedhet. Rövidebb ideig tart a mintavételezés, hamarabb elkészülhet a végleges korona, nem szükséges ideiglenes megoldás, nem kell átmeneti idővel számolni.

Természetesen az előnyök az orvos oldaláról nézve is jelentősek, ugyanis precízebben, pontosabban dolgozhat, igényes, esztétikus végeredményt biztosíthat. Nem utolsó szempont az sem, hogy lenyomatvétel után (amíg készül a végleges korona) más folyamatokat is elvégezhet, például néhány tömést. Hatékonyan, eredményesen kitöltheti a munkaidejét, nincsenek “üresjáratok”.

A szakértelem is létfontosságú

Kétségtelen, hogy az egyedülálló technológiák hatalmas segítséget, könnyebbséget jelentenek, de nem feledkezhetünk meg a szakemberek gondos munkájáról sem, hiszen a fogtechnikusoknak éppúgy naprakész tudással kell rendelkezniük.

Mivel a fogpótlások jócskán meghatározzák a páciensek mindennapjait, korántsem mindegy, hogy mennyire lesznek tartósak és problémamentesek, ellátják-e a várt funkciójukat, sőt, esztétikai szempontból is megállják-e a helyüket.

Érdemes tehát specialistákhoz fordulni, például a Halász Klinika szakembereihez!