Milyen zuhanytálcát válasszunk?

0
13

Egy elegáns, öntött márvány zuhanytálca nagyszerű választás a luxus fürdőszobákba, ahol elegendő hely áll rendelkezésre egy kád elhelyezésére is, ugyanakkor a gyors tisztálkodás híveinek szól most ez a cikk.

Bár a zuhanykabinok alapvetően a kis alapterületű, szűk helyiségekben jelentenek praktikus megoldást, előszeretettel alkalmazzuk nagyobb fürdőkben kád mellett is, hiszen rohanó világunkban szeretünk a fürdésen is gyorsan túlesni. Egy stílusos fürdőszobában a zuhanytálcát is hasonló gonddal választjuk meg, és mivel egy fürdőt nem néhány évente újítunk meg, olyan anyagokat érdemes választani, amelyek legalább 10-15 évig szépek és használhatóak maradnak.

A műmárvány ilyen, bátran ajánljuk, ha a tisztálkodás szentélyét gyönyörűvé tennéd, válassz a Zuhanykabin.hu zuhanytálca kínálatából igényeidnek megfelelően!

Változatos formák minden igényre

A fürdőszoba kívánt stílusa, valamint a rendelkezésre álló hely, a helykihasználás függvényében különböző szögletes és íves tálcaformák közül választhatunk számtalan méretben.

A minimális helyigényű, négyzet alakú zuhanytálcák kis fürdőkbe tökéletesek, kényelmes tisztálkodást tesznek lehetővé, akár a fal mellé, akár a sarokba helyezzük el.

A téglalap alakú tálcák modern és dekoratív megoldást jelentenek, méretükben változatosak, így bármilyen vizes helyiségbe jók lehetnek, és a négyzetes változatoknál nagyobb helyet biztosítanak.

Sarokba jó megoldás helytakarékos, íves zuhanytálcát választani, mivel ez kényelmes tisztálkodást tesz lehetővé. Jól illenek a klasszikus fürdőkbe, vonalai miatt azonban modern terekben kevésbé mutatnak jól.

Mérlegelj, mielőtt döntesz!

Szerencsére ma már óriási a választék, számtalan méretű, formájú, színű és magasságú zuhanytálca közül választhatunk a preferenciáinknak megfelelően.

A tálca magasságát azonban nemcsak az igényeink, hanem a fürdőszoba adottságai is meghatározzák, ugyanis hiába szeretnénk alacsonyat, ha nem alakítható ki a vízelvezetés a padlóba süllyesztve. Családi házakban nagy valószínűséggel véséssel megoldható, de a társasházakban általában nincs erre mód. Az alacsony profilú kialakítás előnyös lehet idősek és mozgásukban korlátozottak részére, továbbá minimalista stílusban kialakított fürdőszobákba.

Az anyagokra vonatkozóan is van választási lehetőségünk. Az egyes alternatívák nemcsak árban, hanem tartósságban, élettartamban és tisztíthatóságban is eltérnek egymástól, ezért tájékozódjunk választás előtt!

Anyagok és élettartam

Napjainkban a zuhanytálcák leggyakoribb anyaga az akril, egyrészt kedvező ára, másrészt kis súlya, rugalmassága miatt, előnye még, hogy nem csúszik és egyszerűen tisztítható.

Az üvegszál-erősítésű SMC zuhanytálcák erősebbek és esztétikusabbak, azonban hajlamosabbak a karcolódásra, így nagyobb körültekintést igényelnek.

Ha igazán tartós megoldásra vágysz, a műmárvány zuhanytálca lesz számodra a megfelelő, mivel nemcsak a teherbírása rendkívüli, hanem más tekintetben is egyedülálló, és mind közül a legszebb.