A Huawei P10 kamerája és akkumulátora

0
923
A Huawei P10 kamerája és akkumulátora
A Huawei P10 kamerája és akkumulátora

A Huawei folytatja a Leicával való együttműködést a P10 és P10 Plusnál is, amibe beletartozik a 12MP RGB (szín)érzékelő ami a 20MP-es monokróm (fekete és fehér) kamerával együttműködik.

A kamera mindkét érzékelővel ugyanazt a képet rögzíti, aztán összevonja a kettőt. Emögött az az ötlet, hogy a fekete-fehér képek képesek a részleteket és a kontrasztot rögzíteni, ennek pedig a sima érzékelős kamerák által nyújtott képeknél sokkal jobb minőségű kép az eredménye. Emellett rendkívül gyorsan (f/1.8) működik.

Mindkét telefon egy új Portrait üzemmóddal rendelkezik ami képes az arc különböző pontjait követni, és biztosítja, hogy a sötétebb környezetben készült képek is jó minőségűek legyenek. A kamera maga 8MP-es, mint amit a P9-nél láthattunk, de képes lesz 190 különböző helyszínt számontartani és az arcokat felismerni.

Az akkumulátornál pedig a Huawei a 3200mAh egységet választotta a P10-hez és egy 3750mAh elemet a P10 Plushoz. Sem a Huawei P9-nek, sem a P9 Plusnak nem volt különösen jó aksija, tehát érdekes lesz majd látni, hogy ezt fejlesztették-e az új telefonokon.

Mindemellett ott van a Huawei gyors-töltési opciója is amelyet a P10 és a P10 Plusnál alkalmaztak, de ezeken a készülékeken nincs vezeték nélküli töltés.

  • dupla kamera, első kamera fejlesztések
  • 12MP-es hátsó kamera és 8MP-es első kamera
  • gyors és vezeték nélküli töltés