A Huawei P10 operációs rendszere és teljesítőképessége

0
1681
A Huawei P10 operációs rendszere és teljesítőképessége
A Huawei P10 operációs rendszere és teljesítőképessége

A Huawei a legújabb Kirin 960 lapkakészletet alkalmazza, amit lehetővé teszi hogy a processzor bőven túlteljesítse a P9-ben találhatót.

Ugyanez a felállás a Huawei P10 Plusban is, és ezt már láthattuk a Mate 9-ben, amit tavaly adtak ki.

A Huawei a P10-et 4GB RAM-mel és 64GB tárhellyel szerelte fel – ez az egyetlen lehetőség ennél a telefonnál. A P10 Plust pedig vagy 4GB vagy 6GB RAM-mel, attól függően, hogy melyik változatot választod és e mellé mindkettőnek 128 GB tárhelye van.

256GB-os microSD kártyája is van, ezek kisegítésére, ami esetleg csalódást okozhat, mivel a pletykák szerint ennyi lett volna mindkét telefon belső tárhelye.

Ami a szoftvert illeti, mindegyik telefonon a legújabb Android 7 Nougat szoftver fut, bár vannak bizonyos korlátozások, aminek érdemes utánanézni.

Még mindig bizonytalan, hogy a P10-n és a P10 Pluson lehetséges lesz-e valaha a Google Assistant-et használni, és ezt valószínűleg nem is fogjuk megtudni egy jó ideig.

Emellett mindegyik telefonon fut az Emotion UI 5.1. az Android 7 szoftver mellett, és számos dolgot fejlesztettek, beleértve ebbe a prediktív ujjlenyomat technológiát is.

Sajnos sem a Huawei P10-en sem a Huawei P10 Pluson nem támogatott a Google Daydream.

  • Huawei által előállított Kirin 960 octa-mag SoC
  • 4GB RAM, 64GB tárhely
  • akár 256GB bővíthető tárhely, plusz Android 7 szoftver