Razer Phone gamer mobil

a háromfejű kígyó bekúszott ide is

0
1905
Razer Phone gamer mobi
Razer Phone gamer mobi

Razer Phone gamer mobil a játékos zónában az új fegyver. A San Francisco-Szingapúr tengely mentén fejlesztett mobilt a szenvedélyes – és kicsit sznob – gamer társadalomnak szánják. Fanatikus játékosok innen kezdve az egér, a billentyűzet, a fejhallgató és egyéb márkázott hardver elemek mellett telefonjukkal is hirdethetik hovatartozásukat.

A Razer cég hatalmas kutatási-fejlesztési összegeket költ el és a marketingje is rendben van, ott dolgozik, ahol kell: a kígyós logo megjelent a mobilvilágban is és a Razer a kategóriában egy különleges darabbal rukkolt elő.

Gyorsabb processzort nem tudott a most király Snapdragon 835 nyolcmagos változatánál beépíteni, de a RAM már 8GB és ami a specialitás, az a látvány- és hangvisszaadás.

Ilyen gyors frissítés a telefonvilágban eddig nem létezett. Kijelzője 120 Hz képfrissítésű, ami szemmel már nem érzékelhetően abszolút zökkenőmentes megjelenítést produkál. Razerék megtámogatják ezt a maguk elnevezésében UltraMotion™ vezérléssel. Ez a Snapdragon processzorra lett kihegyezve és a folyamatos mozgások maximalizálására szolgál.

A Razor Phone színhűségében WCG (wide color gamut) kategóriájú kiváló teljesítményt nyújt.

Ami a játékban a látvány mellett nem másodlagos, az a hangzás. Tavaly a cég egyes termékeire megszerezte a THX moziminőségű hangbesorolást. A Razor Phone gamer mobil is megkapta idén ezt a minősítést, mert hangképzése Dolby Atmos® többcsatornás megoldást használ. A sztereó 2 csatornás hangvilágot külön-külön erősítés működteti, két külön hangszóró van a telefonon. A digitálisról analógra hangátalakításban képes 24 bit finomságú jelfelbontásra, viszonyításképpen egy gyári zenei CD  felbontása csak 16 bites.

A hangkimenet nem a hagyományos 3.5mm ø minijack fejhallgató, hanem az USB-C univerzális aljzatról léphet ki a hang a gyári adapter segítségével.

Sarkalatos pont az akkumulátor. Bár a Snapdragon 935 elég takarékosan bánik az fogyasztással, de a kijelző LCD a 1440×2560 pixelmérettel már eszi az energiát. Ezt hivatott kiszolgálni a tekintélyes kapacitású 4000 mAh lithium-ion akku, amelyik képes gyorstöltésre is.

Ami egy játékosnak még fontos lehet, az az adattárolás. A játékok terjedelmesek, a Razer Phone 64GB belső fix tárhelye mellett 2 terabájtig (!) microSD memóriakártya kezelésére képes bővítőhellyel rendelkezik.

A Razer Phone gamer mobil hivatalos bejelentésének dátuma 2017. november első napja volt.

www.razerzone.com

Razer Phone gamer mobil