OnePlus 5T mobiltelefon

kettős horizont memória pazarlással

0
1043
OnePlus 5T mobiltelefon
OnePlus 5T mobiltelefon

OnePlus 5T mobiltelefon követi a OnePlus 5 modellt alig 4 hónappal az 5-ös bejelentése után nemsokára, várhatóan 2017. november 20-án.

OnePlus mobiltelefonokkal az OPPO márkát is futtató kínai istálló a jóáras kategóriában küzd.

Az előd (5) képmérete full HD 5.5 hüvelykes kijelzővel kapható 16:9 oldalaránnyal. Az 5T azonos képmagassághoz már dupla szélességet rendel 18:9-es méretezésével. Ezzel a hasznos kijelzőfelület hosszában növekszik, a külméret viszont nemigen lesz nagyobb a karcsúbb keretezésnek köszönhetően. Kijelzője konvojt alkot a trendi 2:1 arányú kijelzővel operáló nagy gyártók vezérhajóihoz igazodva. A neten egyelőre csak kiszivárogtatott sematikus képek érhetők el róla.

Rádupláz a hátfali kamerára is, kétoptikás megoldása 20-20 megapixeles érzékelővel dolgozik és a frontoldali szelfi-kamera is hasonlóan 20 megapixeles lesz. Máshol már lanyhult, a kínaiaknál még dúl a pixelháború, alaposan rávernek a koreai vetélytársakra és bőven lenyomják a Google újdonságát is.

Paritásos alapon küzdenek meg a szintén kínai illetőségű Huawei nagyágyújával.

A nagyvonalú tárral érkező OnePlus 5T mobiltelefon olyan mint elődje, a kisebb modell 64GB és a fedélzeti RAM izmos 6BG, míg a drágább verzió 128GB belső tárolója mellé 8GB-os műveleti RAM jár. Az összes többi gyártóhoz képest lemaradva viszont nincs külső SD kártya bővíthetősége.

Az elődével azonosan a pillanatnyilag nyerő Qualcomm Snapdragon 835 processzor nyolcmagos (Galaxy 8 és LG V30) és a jól átszabott androidos OxygenOS működtető szoftver izzasztja meg.

Az akkumulátor témában nagyok a várakozások, hátha nagyobb lesz a kapacitása az előd 3300 mAh kategóriánál. A vékonysági verseny miatt nem biztos, hogy ez a vágy lesz a befutó.

OnePlus 5T modelljével a gyártó meglepő marketing döntést hozott. A korábbi OnePlus 5 kifutásának alig hagyva időt a gyártó 19-re kér lapot. Elveszíthet számos OnePlus rajongót, aki nyáron rárepült a OnePlus 5-re. Új telefonjával a gyártó mesterséges avulásba döntötte a nyári 5-ös modellt.

Megszabadulni nehéz lesz tőle azoknak, akik nem becsapva érzik magukat és van elszántság/pénz áttérni az 5T-re.

Nem tisztázott, hogy a gyártó miért lapította meg drasztikusan OnePlus 5 modelljének életgörbéjét.

OnePlus 5/OnePlus 5T telefonokba épített töméntelen memória gerjeszti a konkurenciával vállvetve a szükségletet és emiatt mennek egyre feljebb a chip árak.

A memóriagyártók pedig hátradőlve dörzsölhetik kezüket valódi munkakifejtés nélkül.

www.oneplus.net

OnePlus 5T mobiltelefon