Felzárkózik a nagyokhoz az új Huawei P Smart 2019

Bemutatta legújabb középkategóriás okostelefonját a Huawei

0
1499
Huawei P Smart 2019
Huawei P Smart 2019

Új középkategóriás okostelefont mutatott be a Huawei. A széria tavalyi készülékéhez képest a gyártó minden téren újított. A P Smart 2019 előlapi notch kialakítással, 6,21 hüvelykes FHD+ kijelzővel, dupla hátlapi kamerával és fejlett mesterséges intelligenciavezérelt beállításokkal érkezik.

A készülék a Telekom webshopján keresztül már január 3-tól kapható. A Telekom üzleteiben, más szolgáltatóknál és a kiskereskedelmi partnereknél pedig január közepétől lesz elérhető Magyarországon.

Ameddig a szem ellát

A Huawei legújabb középkategóriás okostelefonja, a P Smart 2019 majdnem teljes képernyős – 19:5:9 arányú, 6,21 hüvelykes – kialakításával a csúcsmodellek nyomában jár. A készülék kijelzője támogatja az FHD+ (2340×1080) felbontást. Így az élénk és mélytónusú színek hű visszaadása mellett tisztán és tűpontosan tudja megjeleníteni a képek legapróbb részleteit is. A Huawei a Mate 20 képernyőmegoldásával látta el az új P Smart 2019-et. Az úgynevezett Dewdrop Display-en kis notch bevágás található, amely körülöleli a készülék előlapi kameráját.

A P Smart 2019 képernyőjének fényerejét és színhőmérsékletét a szemkímélő (Eye Comfort) üzemmód szabályozza. A készülék alacsony fényviszonyok között is ügyel tulajdonosa szemeinek épségére. A színhőmérséklet optimalizáló szoftvernek és az akár két nitnyire lecsökkenthető fényerőnek köszönhetően.

Mesterséges intelligencia a fotózás szolgálatában

A Huawei P Smart 2019 egy 13MP-es, illetve egy 2MP-es hátlapi lencsét kapott. A 2MP-es objektív f/0.95-16-os, míg a 13MP-es objektív f/1,8-es rekeszértékkel rendelkezik, amely 50 százalékkal több fényt enged be, mint az előző P Smart objektíve tette. A készülék kamerái a Bokeh-effektusnak köszönhetően jobban el tudják különíteni a háttértől a tárgyak széleit, ezért az okostelefonnal készített fotók élesebbek, a portréképek pedig még kidolgozottabbak lesznek. A P Smart 2019 előlapi, 8MP-es kamerája az MI technológia segítségével nyolc különböző hátteret ismer fel. Így a vele készített szelfiket alacsony fényviszonyok vagy hátulról érkező fény esetén is képes optimalizálni. A Portré mód mesterséges intelligencia által támogatott 3D Lighting technológiája különböző effekteket képes létrehozni, például lágy, színpadi vagy pillangó világítást.

Huawei P Smart 2019
Huawei P Smart 2019

Ahogy 2017-es elődje, úgy a P Smart 2019 is rendelkezik gesztusvezérléssel. A felhasználónak elég felmutatnia a nyitott tenyerét és a másodperc tört része alatt, akár 1,5 méterről készíthet magáról jó minőségű szelfiket.

Erő, teljesítmény, biztonság

A P Smart 2019 64 GB belső tárhellyel rendelkezik, ami akár 512 GB-ra is bővíthető. A készülék 3400 mAh-s akkumulátora egész napos használatot biztosít, illetve akár 10 órás 4G böngészést, 18 órás folyamatos videólejátszást, és 96 órás zenehallgatást tesz lehetővé. A készülék a legújabb EMUI 9.0-s operációs rendszerrel, Kirin 710-es chipkészlettel és 12 nm-es, nyolcmagos processzorral rendelkezik. A beépített 2.2 Ghz sebességű CPU biztosítja a gyors működést és energiahatékonyságot, míg a GPU Turbo 30 százalékkal jobb grafikai megjelenítést és játékélményt kölcsönöz a P Smart 2019 számára elődjéhez képest.

A P Smart 2019 a Face Unlock 2.0 funkciónak köszönhetően, akár alacsony fényviszonyok között is hatékonyan és gyorsan végzi el az arcfelismerést.

Praktikus funkciók

A P Smart 2019-et a gyártó fejlett adatátviteli képességekkel látta el. A Huawei Phone Clone segítségével minden adat – még a barátokkal, üzletfelekkel folytatott beszélgetések is – könnyedén átmásolhatók régi készülékekről. A Huawei Share biztosítja továbbá, hogy akár 20 Mbps sebességgel valósuljon meg adattovábbítás a gyártó okoskészülékei között. Így egy 1000 MB-os fájl másolásához mindössze 1,5 percre van szükség. A P Smart 2019 egyszerre két párhuzamos Bluetooth kapcsolatot tud támogatni, ezért a felhasználó akár egyidejűleg összekapcsolhatja a telefont az okosórájával és az autója hangrendszerével is.

Huawei P Smart 2019
Huawei P Smart 2019

A Huawei P Smart 2019 január elejétől megvásárolható a Telekom webshopján keresztül. A hazai boltok polcaira pedig január közepétől kerül éjfekete, auróra kék, és márciustól azúrkék színekben. A készülék a kiskereskedelmi partnerek és a szolgáltatók választékában is megtalálható lesz.