HONOR Magic 2 mobiltelefon

nemcsak szemfényvesztés

0
1187
HONOR Magic 2

HONOR Magic 2 mobiltelefon kicsúszó optikával lett az első a kínai gyártó új tervezési irányának megvalósítója.


Az Apple kezdte és sokan felkapaszkodtak a szekérre, hogy jókora területet ki kell vágni a kijelző hasznos felületéből a frontoldali lencsék és érzékelők kiszolgálására.
Ennek vet most véget a HONOR Magic 2 mobiltelefon a kicsúszó optikával.
A Huawei fősodorba tartozó HONOR termékcsalád friss tagja újítással állt elő. A gyártók a telefonálási funkció terén nem sok újat tudnak kitalálni, a csúcskészülékek piaca mára telítődött, ezért az egyéb kiszolgáló funkciókban tudnak domborítani nagyot.

Korábban a motoros megoldású optikamozgatás az OPPO Find X telefonnál debütált, lásd cikkünk. A HONOR Magic 2 mobiltelefon kicsúszó optikája ezen csavar egyet.

Nem kell a motor, nem kell a csilivili és eggyel kevesebb a meghibásodási lehetőség: toljuk ki kézzel az optikát. Nosztalgiaként felidézhetjük a jól bevált Nokia nyomógombos kivitelű szétcsúszó telefonok választékát.

Hogyan lehet még egy trükköt bedobni?

A Magic 2 kicsúszó szelfikamerája nem kevesebb, mint három optikai rendszert integrál magába 16+2+2 megapixel kivitelben. Mindezt a mesterséges intelligenciával működtetett YOYO asszisztens támogatja.

A kijelző bőven hat hüvelyk fölötti méretével 2340×1080 hosszított FHD+ felbontással kényeztet és semmi nem töri meg a látványt. Akárcsak a minden irányban faltól-falig szőnyeg. Síkja a minimál-perem mentén enyhén fordul le az éleknél. Hozzá egy igazi kényelem: sikerült megvalósítani a kijelzőbe ágyazott optikai ujjlenyomat-azonosítást. Ehhez jön még a 3D arcfelismerő algoritmus a biztonságos és jogos rendszerbe lépéshez.

A hátoldalon szintén három lencserendszerrel készülhetnek képek a 16+16+24 megapixeles optikával. A puszta számok brutális képminőséggel kecsegtetnek.

Mi az újdonság az energiagazdálkodás terén?

Nagyot léptek az akkumulátor gyorstöltés terén is, a HONOR Magic 2 mobiltelefon a teljes töltöttség feléig mindössze negyed óra alatt jut el. Teljes kapacitása 3400 mAh. Más kérdés, hogy a 40 wattos energiafolyam mennyire tesz jót egy amúgy hagyományos elven működő Li-ion polimer akkumulátornak.

Nem túl fantáziás a fekete, kék vagy vörös tokozás választéka. Bivalyerős viszont a Kirin 980 vezérlőprocesszor és 8 GB műveleti memória dukál a 256 GB tárkapacitás mellé. A 128 GB tárhely változat 6 GB illetve 8 GB RAM alternatívában lesz kapható, memóriája nem bővíthető.
Android 9.0 (Pie) fut rajta és akár két szolgáltató SIM kártyájával is lehet etetni. Fülhallgató-kimenetét el kell felejteni,

A HONOR Magic 2 mobiltelefon a kicsúszó optikával egyelőre Kínában indul útjára. Nincs még eldöntve, hogy világlátott utazót csinálnak-e belőle és Európában is kapható lesz. Ha ez most nem megnyugtató, kicsúszó optika a Xiaomi Mi Mix3 vagy Lenovo Z5 Pro vásárlásával lehet a miénk.

www.hihonor.com

HONOR Magic 2 mobiltelefon kicsúszó optikával