Qualcomm Snapdragon 888 Plus processzor csúcs

„Meghalt a király, éljen a király!”

0
690
Qualcomm Snapdragon 888 Plus
Qualcomm Snapdragon 888 Plus

Qualcomm Snapdragon 888 Plus processzor csúcs mutakozott be az MWC-n Barcelonában, a katalán fővárosban. Nosztalgikus mobilvilág fővárosává lett, a Samsung a korábbi normál világban a barcelonai fejlesztő fórumokon minden márciust lefoglalt az azévi új Galaxy ’S’ széria bejelentésével.

A 888 Plus – leánykori nevén Qualcomm® Snapdragon™ X60 5G Modem-RF System – nem a fejlesztés alapjául szolgáló 888-as tavalyi modellhez, hanem inkább az X59 5G elődhöz hasonlítandó. Utóbbinak közkeletűen a Snapdragon 865 Plus (vagy 865+) a megjelölése. Annak is van normál 865-ös verziója.

A sima 888-asnak a gyártó tavaly év végétől csak fél évet engedett meg a trónon, addig a minden idők legjobb képességű SoC (System on Chip) fejlesztését. Máris letaszította onnan a 888+ jövevény.

Számháború nélkül nincs processzor bemutató.

Maga a paramétersor inkább a technikai bravúr kategóriába illeszkedik, semmint hogy műszaki áttörést reprezentálna a 888-assal vetve össze. A mag a Qualcomm® Kryo™ 680 CPU míg a grafikus jelfeldolgozást az Adreno™ 660 GPU végzi.

Qualcomm Snapdragon 888+
Qualcomm Snapdragon 888+

A bravúr a műveleti sebességben van, mert megközelíti a 3 GHz értéket (pontosan 2.995 GHz), ez az új Arm Cortex-X1 struktúra, úgy is mint a hatodik generációs Qualcomm® fejlesztés. Másik kiemelésre érdemes vívmánya a mesterséges intelligencia motor hatásfokának 20%-os emelése (a 888-ashoz képest). Képfeldolgozó képessége pedig eléri a 2.7 gigapixel/másodpercet.

Ez póriasan három hátfali kamera kiépítésben 30 képkockás sebességet véve maximálisan 28 megapixel.

Kameránként.

Kétkamerás esetben felugrik 64 megapixelre, ha csak egy van, akkor eléri a 84 megapixeles értéket. Nem feledve, hogy Multi-Frame Noise Reduction zajszűrés /MFNR/ és Zero Shutter Lag nulla zársebesség késés /ZSL/ mellett.

Viszont zajt és lustább zársebességet megengedve elrugaszkodik a 200 megapixeles jelfeldolgozásig.

Ha másképp vágjuk fel az almát, akkor 12 megás képméret mellett egy másodperc alatt 120 képet lő.

Video rögzítési minőségben a Dolby Vision/HDR10/HDR10+ és HEVC formátumokkal képes dolgozni.

Imponáló a lassított felvétel képessége, 720p (HD-ready minőségben) tud másodpercenként 960 képkockát megemészteni. Ez Európában 38-szoros lassítást, míg az USA-ban 32-szereset jelent.

A Qualcomm Snapdragon 888 Plus processzor kiemeli,

hogy a gyártó sosem rejtette véka alá 5G-s meggyőződését és durván fejleszti az SoC ilyen irányú teljesítményét. Az X60-as beépített modem letöltése max 7.5 gigabit, feltöltése max 3 gigabit szemhunyásnyi (1 másodpercnyi) idő alatt.

Qualcomm Snapdragon 888+ 5G
Qualcomm Snapdragon 888+ 5G

A ’FastConnect’ 6900 mobil csatlakozási képesség Wi-Fi 6 és Wi-Fi 6E sebességkategóriát reprezentál.

Kihegyezték a játékosvilágnak ajánlott képességeit, az Elite Gaming™ csokorban a Game Quick Touch 20%-kal gyorsított reakcióidőt,  és valós idejű grafikus meghajtó frissítést kínál akár játék közben is.

A földre szállva prózai a csatlakozó aljzat USB 3.1 szabvány szerint, és a kijelző frissítési képessége max 144 Herz.

A gyártás továbbra is az 5 nanométeres csíktechnológia és aki mindezt vévgigolvasva nem kapott skorbutot a sok adattól és számtól, akkor itt mélyedhet el még jobban bennük.

Anyag és illusztrációk: www.qualcomm.com

Qualcomm Snapdragon 888 Plus processzor csúcs