Apple újdonságok 2022. márciusban várnak bejelentésre

A vetésforgó nem állhat le

0
635
Apple újdonságok 2022 márciusban

Apple újdonságok 2022. márciusban egész pontosan annak 8. napján lesznek idén bejelentve. Az őszi vezértelefon bemutató után az Apple az azóta eltelt időszak fejlesztéseivel rukkolhat elő.

A dátum egyelőre nem fix, valamennyivel eltolódhat ha az Apple termelési kapacitás gondjai közbeszólnak.

Március 8. igazi tavaszi nap, a nemzetközi nőnap, Magyarországon hozzá még Zoltán névnap is és egyes országokban ez az Anyák Napja. Az USA praktikus ország, legyen elég a Szilikon-völgy csúcs vívmányainak idei seregszemléje.

Apple Központ a Szilícium-völgyben
Apple Központ a Szilícium-völgyben

Fotó: Jeff Cable Photography 2020

A beharangozók szerint a 2017-es iPhone SE pár évre rá felélesztett SE (2020) modellje ráncfelvarrást kap. Mindenek előtt az 5G alkalmasság teheti vonzóvá a kiskezűek és a nők számára, ha már március 8. a dátum. Elvileg marad az 5.1 colos kijelző átló és egészen elüt minden Apple – és minden egyéb gyártó – gyakorlatától a kétévenkénti ’tartalmi’ hozzányúlás, meg a négyévenkénti dizájn módosítás.

Apple újdonságok közt 2022. márciusban a bevált iPhone SE mobil

iPhone SE az Apple újdonságok között 2022. márciusban
iPhone SE az Apple újdonságok között 2022. márciusban

Nem kell nagy marketingesnek lenni ahhoz, hogy 2022-ben az 5G hiánya minden új modellt már megjelenése pillanatában tesz elavulttá. Ezt az iPhone SE (2022) sem engedheti meg magának.

Az 5G megléte magával ránt egy csomó egyéb teendőt. Külön chipként az 5G modul energiazabáló, ha az SoC integrálja magába, akkor az egy új fejlesztés de szintén energiafaló megoldás. Fakad az 5G sajátosságaiból, hogy közeli tornyokra tart igényt és  magasabb frekvencián működve a(z adat) kommunikációnál nagyobb energia kvantumok kilökését követeli meg. Ez magával húzza az akkumulátor kapacitás kérdését.

Minden telefonok Achilles-sarka ez.

Töltésbővítés a ma használt technológia ismeretében nagyobb fizikai akkumulátor méretet vár el. Ez viszont felveti a kérdést, hogyan passzol a szándékosan kicsi méretű iPhone SE tokozásba. Eddig ebbe csak egy 1820 mAh kapacitású – nem cserélhető – akksi fért bele.

Remélhetőleg segít valamit a példásan összecsiszolt , saját Apple fejlesztésű működtető szoftver. Talán megkapja a várt iOS 15.4 változatot, mert az energiagazdálkodás optimalizálásával csatát lehet nyerni. Az SE (2022)-nél hozzányúlnak a 12 megás főkamerához is, remélhetőleg jó irányba menve.

Apple iPhone SE (2020) a csábítás trükkje

Nem minden tulaj vizslatja az évente polírozott paramétereket

egy-egy bejelentetett új készüléknél. Az emberek zöme – ide most nagyvonalúan beleértve az Apple használókat is – telefonját használni szokta nem pedig vizslatni. Ha a készülék tudja pontosan azt, amit elvárnak tőle, akkor az éves cserélgetést a tömeg sutba dobja. Különösen az Apple ökoszisztémában, ahol az Apple kütyük gazdaságosan együtt zenélnek. Csakhogy ehhez egy egyáltalán nem gazdaságosan működtetett hatalmas pénztárca dukál, legalább is az Apple filozófiája szerint. Máskülönben hogyan jönne létre az a fura statisztika, hogy a mobiltelefon piac eladásainak összes nettó hasznából 50%-ot egyetlen cég visz haza, és az nem más mint az Apple. Óriási biznisz a hitélet.

Annak dacára, hogy királyi méretű pénztárcája a világban több iPhone használónak inkább nincsen, mint amennyinek van a zsebben.

Az Apple újdonságok 2022. márciusban kiterjednek

az iPad frontra is, új központi vezérlővel és más kijelzővel érkezik majd.

Apple iPad Air
Apple iPad Air

Tömeges igényre reagálva az iOS 15.4 verzió azt ígéri, hogy a Face ID szoftver a maszkot viselő tulajdonosát is beengedi a saját telefonjába.

Hírforrás: www.bloomberg.com

Képanyag forrása:  www.apple.com

Apple újdonságok 2022. márciusban