Xiaomi Redmi K50 Ultra a zúzós mobil

Beleadtak apait-anyait

0
718
Xiaomi Redmi K50 Ultra mobil
Xiaomi Redmi K50 Ultra remekbe szabva

A Xiaomi Redmi K50 Ultra mobiltelefon mindenkinek odavág 2022. augusztusában olyan tudással, hogy bárki megnyalná utána mind a tíz gyorstöltőjét.

Redmi K50 Ultra színválaszték
Redmi K50 Ultra színválaszték

Amikor Kelet-Európában háború zajlik, Ázsiában pedig Kína folyamatosan keményít Tajvannal, a Xiaomi olyan telefonnal rukkol elő, amelyik mindkét fenti konfliktusról durván eltereli a figyelmet.

Redmi K50 Ultra SoC
Redmi K50 Ultra SoC a bivaly Snapdragon 8+ 1 Gen fémjelzésével

Nem elég a Xiaomi Redmi Ultra mobiltelefon Snapdragon 8+ procija,

brutális a 144 Hz képfrissítés az OLED kijelzőn és hozzá többmilliárdos árnyalatú a színmélység. Kell a létező legizmosabb procihoz az 5 Ah kapacitású akku, és a legdurvább a 108 megás hátfali fényérzékelő optika fényhasznosító együtthatója.

Másnak is van ilyen – Sony gyártású – képalkotója, csak nem éppen a Xiaomi Redmi K50 Ultra fényérzékelő képességével. Az f/1.6 szinte sötétben is lát és egy mélységérzékelő 2 megás meg egy 8 megás ultraszéles látószögű optika szolgálja ki. A szelfizésre viszont szolidan egy 20 megás képalkotó lapkát hagytak meg.

Kényszerűen adódik az összevetés a Galaxy S22 Ultra telefonnal.

A Samsung modellje 40 megás szelfi lapkával hódít. Az S22 kijelzője felbontásában némileg előzi csak meg az 1220 x 2712 pixelesre méretezett K50 Ultra mobilt. A samsungos 32 bites hangfeldolgozás helyett a K50 Ultra „csak” 24 bites mélységet kínál és az USB-C portja sem 3.2-es, hanem 2.0 szabványú.

Ellenben a K50 a 120 Watt gyorstöltéssel 20 percet sem igényel nulláról a teljes energia visszanyeréséhez. Viszont nincsen benne vezeték nélküli töltés opció, amit az S22 tud.

Akit az vonzz – távol-keletiek bőven vannak ilyenek – a telefon felső élén van infra port.

A játékosoknak a sztereó hangsugárzók mellé a gyors képfrissítés gondot okozhat a nyers SoC erő bevetése során, ezért a gyártó 3725 mm2 felületű hűtést rendelt a K50 Ultra mobil belsőjéhez.

Redmi K50 Ultra hűtőfelületete

A Xiaomi Redmi K50 Ultra mindenkit könnyen elcsábít,

csak a megvételéhez kell hatalmas pénztárca. Meg egy utánfutó az óriási, 6 ¾ collos kijelző  szállításához: zseb leszakad, előtte a bélése kiszakad, ezzel a mobillal a farzsebben a leülés tilos. Ennyi a hátrány míg nagyon meggyőzők az előnyök.

Színkínálata rendben, van egy Mercedes céggel közösen futó logózott verziója is, felárért.

Xiaomi Redmi K50 Ultra a Mercedes logóval ellátva

Vajon Korea hogyan köti fel az alsóneműt, ha legközelebbi S23-as modelljével komolyan le akarja körözni jövőre a Redmi K50 Ultra modellt? Most az utóbbi áll nyerésre.

Anyag és képek forrása:  www.mi.com

Xiaomi Redmi K50 Ultra mobiltelefon mindenkinek odavág