OnePlus 10T mobil újdonság Kínából

Hozza a kötelezőket

0
428
OnePlus 10T 5G újdonság
OnePlus 10T 5G mobiltelefon újdonság

OnePlus 10T mobil az újdonság a BBK kínai cégcsoport márkaistállójában. Rendre hozza a 2022. ősz követelményeinek megfelelő tudást. Utolsó izben az előd 10 Pro modell volt terítéken 9 hónapja, meg is született az új bébi.

Fontos egy mobilnál, hogy a belevalók ki ne árazzák magukat a piaci szegmensből. Amely szegmens a felső középkategória. A €700 összeghatárig elviselhető kiadásnak elkönyvelt vásárlói tömeg. Nem elfelejtve, hogy a ’tömeg’ kínai viszonylatban értelmezendő. Ottani piaci sikerek után jöhet az indiai piac. Ott nem annyira a vásárlőerő, mint a bődületes lélekszám viszi inkább a boltot. Aztán jön minden egyéb (értsd Európa), nem időrendben.

A OnePlus 10T mobil újdonság patikamérleggel készült.

Processzorból muszáj a Snapdragon 8+ Gen 1 változatú SoC, vele az 5G adatforgalmazási képesség.

OnePlus 10T mobil Snapdragon 8+ 1 Gen processzora

Fedélzeti RAM tekintetében 2022-ben kínai gyártmánynál a 8 GB a minimum, tárhelynél alap a 128 GB méret. Memória bővítéshez SD-kártya lehetőség nincsen, 3.5 mm fülhallgató aljzat ditto.

A kijelző kellően nagy kell legyen, meg is állapodtak 6 ¾ collos méretben. A marketing számháború a gyártókat a 120 Hz képfrissítésbe hajszolja bele, ez egy mozgalmas játék alkalmazásoknál azért jól jön.

Az egyedüli lavírozási lehetőség a kamerarendszer költséghatékony megválasztása. Lett is egy középkategóriás 50+8+2 megás kivitel, amit egy simuló paraméterű 16 megás tesz teljessé.

Legizmosabb processzor + 5G + ló nagy kijelző = energiavámpír.

Ehhez csak nagyméretű akkumulátor tud hátteret adni, ami 4800 mAh kapacitásra sikeredett. Ezzel magában nem lehet messzire jutni, csak a gyorstöltés segíthet. Ebben viszont kimagaslót nyújt, ha a hálózati  tápfeszültség 230 Volt (Európában vagyunk).

Így 150 Watt gyorstöltésre képes, ami az USB port limitált 5 voltos feszültsége mellett feltételezi 30 ampernyi áram átfolyatását. Borzasztó energia egy mobiltelefonnak. Akár ha egy fali konnektorba dugott elektromos eszköz – például villanykályha – közel 7000 Watt energiával fűtené a szobát.

OnePlus 10T 5G mobil
OnePlus 10T 5G mobil szerkezet felépítése

A OnePlus 10T mobil újdonság energia gazdálkodása összetett.

Külön az energiamenedzselésre kifejlesztett Smart Charging Chip vezérlés, 13 darab hőérzékelő és 128 bites biztonsági adatsor védi az akksit – a telefont – a túlmelegedéstől.

Ha a lórúgásos gyorstöltést kibírja, akkor 10 perc alatt lehel újra lelket a mobilba.

OnePlus 10T töltése SUPERVOOC technológiával

Itt jön a marketing. A gyártó kijelenti, hogy a 10 perces rövid töltési idő a romboló túlmelegedés ellen azzal az előnnyel is jár, hogy a mobil 800 töltési ciklusú akkujának élettartamát pont megduplázza.

Érdekes lenne mindennek személyes teszttel utána járni.

Vajon mit is produkál a fenti hardver kombináció Android 12 operációs rendszere a frissített Oxygen12 kezelőfelülettel. Azonban ehhez szabad rendelkezésű ⅓ millió forint kell, és egy előrendeléshez is legalább 300 ezer. Ára már van, csak a kicsengetéséhez kell a bátorság.

Képanyag forrása: www.oneplus.com

OnePlus 10T mobil újdonság