OPPO OnePlus 11 Pro a láthatáron

Vezérürü az új Snapdragon 8 Gen 2 SoC-vel

0
506
OPPO OnePlus 11 Pro érkezik hamarosan
OPPO OnePlus 11 Pro érkezik hamarosan

OPPO OnePlus 11 Pro a láthatáron, elsők között szerelik a maximumot nyújtó Snapdragon 8 Gen 2 vezérlővel.

Valódi vezérürü a OnePlus 10 Pro és az azt megelőző OnePlus 9 Pro modell sorban, nyilvánvalóan már az 2023-as évadra gyúrva.

Egy dolog, hogy a még forgalomba nem került Snapdragon 8 Gen központi vezérlő család első tagját leváltó 2-es jelű chip kerül bele. Más részről az Android oprendszernek is a 13-as, legfrissebb változata fogja irányítani a hardver elemeket. Végezetül szintén új a OxyGenOS 13 kezelői felület.

Nem mond le elöl-hátul az ’üvegházról’, ezt fémkeret foglalja egybe. Por- és vízálló IP68 besorolással. Nagy fényerejű (csúcson 1300 nit) és emellett nagy színhűségű (1 milliárd színárnyalat és HDR10+) Fluid AMOLED a kijelzője. Méretben sincs kompromisszum, 6 ¾ képátlójával is a legtöbbet akarja.

Az OPPO OnePlus 11 Pro felbontásban sem fogja vissza magát.

A 20:9 oldalarányt megnövelt számú 1440 x 3216 pixel adja ki.

Tárhelyben nincs nagy újdonság. 1 terabájtos változata nem lesz, de a legkisebb 128 GB mellé is 8 GB fedélzeti RAM jár. Utóbbi a tármérettel párhuzamosan növekszik, felhízik 12 illetve 16 GB RAM kiszerelésig.

OPPO OnePlus 11 Pro kamera rendszer
OPPO OnePlus 11 Pro kamera rendszer

Kameráknál a haladás kompromisszumot hoz, a hátfalon az 50+32+48 megás – amúgy igen tekintélyes – kameratrió vadássza a fényt. Optikai a képstabilizálás mindenhol,  ultraszéles látószögű optikája is autofókuszt kapott.

Hasselblad referencia minőségű fénykalibrálással operál, és a 8K-s video rögzítés meg sem kottyan.

Csak mellé kell olyan megjelenítő (vagyis szuper panoráma 8K-s TV) is, amin tényleg élvezni lehet az anyagot a teljes mivoltában lehet.

A szelfikamera viszont meglehetősen szolid, csak egy 16 megás érzékelővel látták el.

Nincs lehetőség a mobilnál külső memóriabővítésre

SD-kártyával, fülhallgató csatlakozó aljzat (és emiatt rádió) szolgáltatás sem lesz.

Javára lehet írni a felhasználó azonosítást a kijelző alá rejtették és optikai (nem ultrahangos) elvű.

Az energiaellátást egy 5 Ah kapacitású akkumulátor látja el, gyorstöltésre 100 Watt energiát képes magába gyűrni és ennek a felét vezeték nélküli töltéssel is képes végrehajtani.

Árakról, megjelenési dátumról és elérhetőségről egyelőre nincsenek hírek, de egy ígéretes darabról beszélünk. Remélhetőleg nem árazzák magukat ki a piacról a kínaiak, ami amúgy sem jellemző a BBK Electronics márkáira. Éppen ellenkezőleg…

OPPO OnePlus 11 Pro a láthatáron