Xiaomi 12T Pro mobil a csúcson

Kína tényleg lenyomta Dél-Koreát

0
582
Xiaomi 12T Pro mobil a csúcson
Xiaomi 12T Pro mobil a csúcson

Xiaomi 12T Pro mobil a csúcson és ezzel Kína műszakilag súlyosan lenyomta Dél-Koreát. Kínában a modellbe tényleg „belerak mindent, mint Mari néni a tökös-mákos rétesbe”.

Színválaszték
Színválaszték

Először is a Snapdragon 8+ Gen 1 vezérlő processzor [magyarul SoC] a legfrissebb és kegyetlen adatokkal rendelkező chip a piacon. Hatékonyságban, műveleti sebességben, energiahasználatban és mesterséges intelligencia rátanításban egyformán elviszi a pálmát. Az amerikai fejlesztésű chipet Tajvan gyártja nekik. Úgyhogy a ’kínai’ jelző csak árnyaltan értelmezhető, a szárazföldi Kína mellett.

Snapdragon 8+ Gen 1 vezérlő chip
A Xiaomi 12T Pro mobil lelke a Snapdragon 8+ Gen 1 vezérlő chip

A kijelző brutális. Mérete a még elfogadott – csak lapátkézbe illeszkedő – 6 ¾ hüvelykes kivitel. Azonban a CrystalRes AMOLED kijelző több mint 68 milliárd színárnyalata, 4096 szintű fényerő beállítása, 5 000 000 : 1 kontrasztaránya, az AdaptiveSync 30/60/90/120 Hz képfrissítési technológia és 480 Hz-es érintés érzékelése, a svájci SGS intézet Low Visual Fatigue tanúsítványa a szemkímélő 1920 Hz PWM árnyalással a technikai jellemzők magas szintjéhez szokottakat is elismerésre készteti.

Ami a kijelzőn látható, azt a Xiaomi 12T Pro mobil meg is örökíti.

A hátfali kamerarendszer
A Xiaomi 12T-Pro hátfali kamerarendszere

Hátfalán a főkamera 200 megapixeles érzékelőt kapott. Ennek 1 /1.22 colos szenzormérete, az f/1.67 rekeszértékű fényérzékenység, a nyolctagú lencserendszer pillanatnyilag felülmúlhatatlan [magyarul a non plus ultra]. Jelfeldolgozása más kérdés, mert 16 pixelből köt egy-egy csokrot. Így képez egy olyan fotót, aminek végtermék nyersmérete (tömörítés nélküli fájlba mentve) 12.5 megapixeles lesz.

Amatőr fotósoknak a Xiaomi ProCut ötféle kivágással könnyíti az életét az ultraszéles látványvilágú kép karcsúsítására. Mesterséges intelligencia dolgozza fel a lencse látta valóságot és választhatunk a lehetségesnek vélt – a képben fellelt – motívumok közül. Korrekt szolgáltatás a képi mondandó nyomatékosítására. Mindezt gyorsan és elegánsan teszi. Más megközelítésben: segít abban dönteni, hogy mit gondolunk a nyersképből kihagyni.

Lassított felvétel (1920 képkocka/sec bontásig), videónál fix tárgyfókuszálás, stb. … csupa nyalánkság.

A szelfikamera egy 20 megapixeles kivitel időzített sorozatfelvételre, panoráma szelfire és még sok más kellemesnek szánt szolgáltatásra kihegyezve.

Mindehhez a Xiaomi 12T Pro mobilnak is kell a terjedelmes tárhely,

nem is kisebb 128 GB méretnél, hozzá 8 GB gyors műveleti memória (RAM) dukál. Alternatíva a 256 GB + 12 GB RAM változat.

Szükséges a nagy akkumulátor kapacitás is, hogy energiával lássa el a fenti képességeket működés közben. Az 5000 mAh (= 5 Ah) érték szinte másodlagos a gyári saját fejlesztésű 120 W HyperCharge gyorstöltés mellett.

120 Watt gyorstöltés
120 Watt gyorstöltés 0-ról 100%-ra 19 perc alatt

Töltési túlmelegedés ellen 9 lépcsőben beépített hőérzékelők védenek. A gyártó 800 töltési ciklussal számol. Készülékhasználat közbeni hőelvezetésre a LiquidCool technológia hivatott.

Hatalmas hűtőfelület
Hatalmas hűtőkamra terjedelmes hőelnyelő felülettel

A 3725 mm2 felületű szuper hűtőkamra plusz a 3000 mm2-nél nagyobb hőelnyelő felület megteszi a magáét.

Formatervezése egy-az-egyben a Redmi K50 Ultra, a zúzós mobil az idei nyárból.

A jelenleg felülmúlhatatlan Xiaomi 12T Pro mobil
Xiaomi 12T Pro a pillanatnyilag felülmúlhatatlan mobil

A mobil a külsőségek mellett hangban is nagy.

Xiaomi 12T Pro mobil Harman/Kardon sztereo hanggal
Harman/Kardon tuningolású sztereó hangzás

Az USA-beli Harman/Kardon cég Hi-Fi hangolásával sztereóban szól  a 24 bit/192 kHz-es digitális zene.

Mit lehet még jót elmondani erről a versenyképes árra belőtt 800€ alatti kategóriájú telefonról, ha a gyengébb jellemzőket felmutató Samsung S22 Ultra nem kapható 1000€ alatt külföldön? Azt, hogy

A Xiaomi 12T Pro mobil egy igazi zászlóshajó süllyesztő fenevad.

Létezik egy kevésbé harapós Xiaomi 12T nevű testvére is kínai Dimensity SoC-vel.

Képek és egyéb anyag forrása: www.xiaomiofficial.hu

Xiaomi 12T Pro mobil a csúcson