Budapest egész területén elérhető a konténeres sittszállítás

0
246

Nagy mennyiségű hulladékot több tevékenység is előállíthat rövid idő alatt.

Ilyen például az építkezés, lomtalanítás, ingatlanfelújítás vagy nagyobb beruházási munkálatok. Ekkora mennyiségű hulladék nem állhat ott munka közben, hisz sem a környezetre nincs jó hatással, sem a hatékonyságra, kényelemre. Nincs más teendő, mint gyorsan és könnyen elszállítani.

Sittszállítás a legjobb megoldás

Konténeres sittszállítás megrendelésére Budapest teljes területén van lehetőség. Ez azért előnyös, mivel nem saját magunknak kell megoldani házilag a szemét elszállítását. Vállalkozói környezetben pedig plusz költségeket jelentenek ezek a műveletek, ha a céges járműveket használják erre. Ezért is az egyik legjobb megoldás az, ha ezt a terhet teljes mértékben kiszervezzük és profikra bízzuk. Több sittszállítással foglalkozó cég is már jó pár évtized tapasztalattal rendelkezik ezen a területen. A művelet gyors és precíz, mind a megrendelés, mind a berakodás nem igényel sok időt.

Vannak persze olyan pontok, amikre fokozottan oda kell figyelni konténerrendelés során. Ilyen például az, ha a konténert nem lehet az udvaron vagy az építési területen elhelyezni, mert nincs elegendő hely, így az utcán, közterületre kell lerakni. Ebben az esetben a megrendelőnek kell beszereznie a szükséges engedélyeket a közterület használatához. Ez könnyen elintézhető bármelyik helyi önkormányzatnál, maga az adminisztráció nem igényel több napot, gyorsan megkapjuk, de mindenképp szükség van rá.

Mi az, amit el lehet szállítani?

A sittszállítás legfontosabb eleme a hulladék és annak összetétele. Tudni kell, hogy nem lehet mindent elszállíttatni, tisztában kell lennünk a saját szemetünk alkotórészeivel. Elsőre bonyolultabbnak hangzik, mint valójában, így adunk pár tippet, hogy mire kell odafigyelni mindenképpen. Amit el lehet szállítani bármelyik konténerrendeléssel foglalkozó céggel: az az építkezések, felújítások során keletkező bontott tégla, malter, építőanyag, építőanyagok csomagolása, kisebb betondarabok, nyílászárók keretei, valamint az egyéb, építkezésből származó szemét.

Mindezek mellett van egy úgynevezett tiltólista is, aminek “szereplőit” semmilyen esetben sem lehet elszállítani. Ide tartoznak a palák, palatetők, festékek, vegyszerek, hígító, olaj, valamint olajjal szennyezett textíliák, gumiabroncsok. Mindezekmellett ugyanúgy nem szabad konténerbe helyezni TV-t, akkumulátort és különböző, híradástechnikai eszközöket. Néhány szolgáltatónál meg lehet oldani ezek elszállítását is, de mindenképpen kérjünk tájékoztatást, ha erre is szükség van.

Mi a rendelés menete?

Konténerrendelés során csak pár adatot kell megadnunk. Telefonon vagy online felvehetjük a kapcsolatot, ahol pontos információt kell adnunk a hulladék összetételéről, az igényelt konténer méretéről. Mindezek mellett még szükség van a szállítás idejére és helyére, aztán már csak várnunk kell a konténert.