Érdemes SSD tárhely szolgáltatást használni, azt is elmondjuk, hogy miért

0
269
Érdemes SSD tárhely szolgáltatást használni, azt is elmondjuk, hogy miért
Érdemes SSD tárhely szolgáltatást használni, azt is elmondjuk, hogy miért

Egyre inkább elterjedtté válik az SSD, így ma már az otthoni laptopokba és számítógépekbe is egyre ritkább, hogy merevlemez kerül.

A szerverbérlés, valamint a hoszting tekintetében is egyre többen döntenek úgy, hogy memóriaalapú tárolókat választanak. Ennek oka az, hogy óriási sebességnövekedést lehet így elérni.

Sokan úgy gondolják, hogy a tárhelyeknek legfeljebb az árában van különbség, ám ez nem teljesen fedi a valóságot. Az olcsó tárhelyek sokszor azért olcsók, mert elavult hardverek rejtőznek a rackszekrényekben. Ennek hátulütője, hogy ha egy gép nem kellő gyorsasággal végzi el a feladatait, akkor az meg fog látszani a weboldal sebességén is.

A következőkben megvizsgáljuk az SSD tárhely előnyeit.

Jobb rangsorolás

A Google keresőalgoritmusa az egyes weboldalak rangsorolásakor nemcsak azt veszi figyelembe, hogy mennyire releváns az adott oldal egy keresőkifejezésre, hanem azt is, hogy milyen gyors a szóban forgó weboldal. Mindez azt jelenti, hogy hiába szentelünk hosszú órákat a kiváló minőségű tartalom előállítására, ha nem elég gyors az oldalunk, akkor nem leszünk elöl a találati oldalakon.

A gyorsaság azért került be a rangsorolási tényezők közé, mert manapság a felhasználók már nem hajlandóak hosszú másodperceket várni egy weboldal betöltődésére. A felhasználói élmény szerves részét képezi a gyorsaság, amit nem hagyhatnak figyelmen kívül a weboldal-tulajdonosok sem.

Magasabb konverziók

Nincs annál bosszantóbb egy webshop tulajdonosa számára, mint amikor az ügyfél tele kosárral úgy dönt, elhagyja az oldalt és nem veszi meg a kiszemelt árucikkeket. Ennek számos oka lehet, elképzelhető, hogy a potenciális vásárló sokallta a végösszeget, rájött, hogy nincs fedezet a kártyáján, vagy csak elment a kedve a vásárlástól a bonyolult regisztrációs űrlap láttán.

Sokszor azonban pusztán azért lépnek le az ügyfelek, mert túl sokáig tart, amíg betölt egy oldal. Mindössze két másodperces késés akár húsz százalékkal is megnövelheti azok számát, akik végül a kosarukban hagyják a termékeket és vásárlás nélkül távoznak. Ez végeredményben 87 százalékos vevővesztést jelent, ami igen komoly szám.

Stabilabb működés

Egyetlen merevlemez sem működik örökké. Mivel egy mechanikus szerkezetről beszélünk, érdemes tudni róla, hogy működése során mozog, ami hőtermelődéssel jár. Időnként pedig egész egyszerűen leáll. Egy RAID10 segítségével a kockázatok minimalizálhatók, ám ezért igen súlyos összegeket kell fizetni.

Az SSD szerver és tárhely ebben a tekintetben biztonságosabb. Sokkal megbízhatóbb a működésük, mint a klasszikus, és mondjuk ki bátran, hogy idejét múlt tárolóegységeknek.

Hatékonyabb energiafelhasználás

Most az energiaválság idején ennél szebb szavakat aligha lehet hallani. Az SSD-ről jó, ha tudod, hogy 5-ször hatékonyabban képes felhasználni az energiát a merevlemeznél.