Nagyon terjed a neten ez a TOP 50 társasjáték lista

0
295
Nagyon terjed a neten ez a TOP 50 társasjáték lista
Nagyon terjed a neten ez a TOP 50 társasjáték lista

Akár saját részre, akár ajándék gyanánt szeretnél társasjátékot vásárolni, valószínűleg rengeteg kétséged adódik függetlenül attól, hogy tapasztalt játékosként vagy kezdőként veted bele magad a beszerzésbe.

Jelen cikkünkben megmutatunk néhányat aközül a TOP 50 társasjáték közül, amelyek igazán népszerűek!

TOP 50 társasjáték folyamatos versenyben

A Top 50 társasjáték közé való bejutásért évről évre hatalmas a verseny a piacon. A lista mindazokból a játékokból készül, amelyek a hazai és a nemzetközi értékesítési statisztikák, valamint a vásárlói visszajelzések alapján a legnépszerűbbnek mondhatóak. Azok a játékok tehát, amelyek felkerülnek erre a bizonyos lajstromra, minden kétséget kizáróan a legjobbak a választékban.

A listából természetesen nem hiányozhatnak azok a darabok sem, amelyek elnyerték az Év Társasjátéka aktuális évi díját, ahogy azok sem, amelyek már-már örök klasszikusnak számítanak és bérelt hellyel rendelkeznek a TOP 50 társasjáték között. Te láttad már a Gémklub webáruház TOP 50 társasjáték listáját?

Kihagyhatatlan termékek a listán

A játékok ABC-sorrendben kerültek listázásra, így ha egy konkrét játékkal kapcsolatban szeretnél információkat szerezni, könnyen megtalálhatod azt a sorban. Abban az esetben is roppant könnyű a dolgod, ha csak szemezgetnél a palettából, hiszen a keresést a TOP 50 társasjáték logói is segítik. A listán minden évben szinte biztosan helyet kapnak azok a társasok, amelyek nem hiányozhatnak egyetlen család játékospolcáról sem.

DD, avagy a Dixit és a Dobble

A Dixit a művészetekre, azok közül is a festészetre épít. Összehozza a játékosokat és lehetőséget ad arra, hogy mindenki szabadon feltárhassa gondolatait egy-egy festménnyel kapcsolatban. Az egyszerű, de nagyszerű játék során az kezd, aki a legtöbb mesélnivalóval rendelkezik az egyik, kezében tartott kártyáról. A többieknek pedig ki kell játszaniuk egy ehhez kapcsolódó kártyát. Ha mindenki végzett, a mesélő megkeveri a lapokat és lappal felfelé helyezi el őket az asztalon.

A cél, hogy a többiek kitalálják, melyikről beszélt eredetileg a mesélő. Ha ez sikerül, pontokat kap a játékos, ahogy akkor is, ha sikerül megtéveszteni a többieket egy-egy lappal kapcsolatban. A Dixithez számos kiegészítő is megjelent, amelyekkel a játékosok száma és a változatosság is növelhető.

Talán nincs is ember, akinek ne lenne ismerős a Dobble neve. A Dobble már az egészen kicsi gyerekek számára is megfelelő, hiszen egyszerű szabályrendszerrel és rövid játékidővel rendelkezik, amely azonban nem megy a szórakozás minőségének rovására. Minden kártyán van két olyan figura, amely azonos. A cél ezek mihamarabbi megtalálása, ezt azonban számos tényező nehezíti. A Dobble számtalan fajtában elérhető és több változatban is játszható kicsik és nagyobbak legnagyobb örömére.

Ha még te sem tudod, mi kerüljön a karácsonyfa alá vagy egyszerűen csak szeretnéd meglepni a családot valamivel, tekintsd át a TOP 50 társasjáték legfrissebb listáját és szemezgess a választékból!