27 tipp kezdő Pokémon Go játékosoknak

0
1946
27 tipp kezdő Pokémon Go játékosoknak
27 tipp kezdő Pokémon Go játékosoknak

Ahogy ígértük tegnap, itt van pár nagyon általános, Pokémon Góval kapcsolatos dolog, amit jobb, ha tudsz, ha elkezdesz játszani a játékkal:

 1. Harci Erő (CP): Ez egy Pokémon erejére utal. Amikor harcba kezdesz egy másik Pokémonnal, ezzel tudod megmérni a másik Pokémon támadási erejét.
 2. Tojások (Eggs): Ahogy a neve is mutatja, ezekből kelnek majd ki a Pokémonok. A PokéStopokon találhatsz ilyen tojásokat. Egy bizonyos távolságot le kell gyalogolnod ahhoz, hogy a tojások kikeljenek.
 3. Védekező bónusz (Defender Bonus): Ez a jutalmad, amikor az Edzőtermekben (Gyms) sikeresen kivédesz egy támadást. Ezt a jutalmat átalakíthatod Csillagporrá (Stardust), és PokéCoinsokká, amiket elkölthetsz a virtuális boltokban a játékon kívül.
 4. Harc (Battle): Ez történik, amikor a játékban Pokémonod összecsap egy másik, vad teremtménnyel. Ez ugyanakkor kihívásként szolgál a riválisoknak, vagy akár barátságos csatát is vívhatsz Pokémonokkal. Csak az Edzőtermekben lehet harcolni. Akkor, ha megközelítesz egy rivális edzőtermet, lehetőséged nyílik arra, hogy csapatostul támadd meg, és abban az esetben, ha nyersz, magadnak követelheted az edzőtermet. Minden alkalommal, amikor legyőzöl egy Pokémont, nő az Edzőtermi Presztízs (Gym’s Prestige) szinted.
 5. Edzőtermek (Gyms): Ezek a helyek kifejezetten arra szolgálnak, hogy rivális Pokémon csapatokkal küzdhess meg bennük. Még edzheted is a Pokémonjaidat az Edzőtermi csatákkal, ahol a csapattagjaid kijelölik a saját Pokémonjaikat. A Barát Edzőtermek (Friendly Gyms) azok, amik a Te csapatodhoz tartoznak. Az Ellenséges Edzőtermeket (Rival Gyms) más csapatok birtokolják, és a Nyílt Edzőtermek (Open Gyms) azok, amik még senkihez sem tartoznak.
 6. Vad Pokémonok (Wild Pokémon): Ezek azok a Pokémonok, amelyeket még nem fogtak be.
 7. Cukorka (Candy): Ezt arra használhatod, hogy erősebbé tegye a Pokémonodat, és segíti a játék közbeni fejlődésedet. Ezekhez a cukorkákhoz akkor juthatsz hozzá, amikor átszállítod a Pokémonodat Professzor Willowhoz, akivel a játék elején találkozol.
 8. Szerencsetojás (Lucky Egg): Ezek a tojások megduplázzák az XP-t, ami 30 másodperces előnyt jelent minden akcióban, amit elvállalsz. Akkor is szerezhetsz Szerencsetojást, amikor elérsz egy új szintet, vagy vehetsz a boltban is.
 9. Fejlődés (Evolution): Ez az, amikor a Pokémonod szintje megemelkedik, amikor erősebbé, és magasabb rangú fajtájú, kifejlett egyed lesz.
 10. Tapasztalati Pontok (XP): Ahogy haladsz a játékban, egyre magasabb szintekre juthatsz el. Ha elég magas az XP szinted, elérheted az Edző (Trainer) szintet, amely az egyik legelőnyösebb szint.
 11. Életerő Szint (HP): Ez a Pokémonok egészségi szint mérte. Amikor eléri a nullát, a Pokémon elájul.
 12. Elájult Pokémon: A Pokémon akkor ájul el, amikor nullára csökken az Életerő Szintje (HP szintje). A Felélesztés (Revive), vagy a Maximális Felélesztéssel (Max Revive) használatával orvosolhatod ezt a problémát, és felébresztheted szegény elájult Pokémonodat, hogy visszatérhessetek a nagy kalandozásba.
 13. Inkubátor: Itt helyezheted el a tojásaidat, hogy kikeljenek, amíg Te sétálsz. Amikor frissíted az inkubátoraidat, már nem kell olyan nagy távolságokat megtenned ahhoz, hogy kikeljenek a tojásaid.
 14. Füstölő (Incence): A füstölőt csaléteknek használhatod, hogy magadhoz csábítsd a vad Pokémonokat. Két füstölőt kapsz a játék elkezdésekkor, ezek után 80 PokéCoinsért kell venned a boltban.
 15. Csalogató Modul (Lure Module):Ez egy erősebb eljárás, amely a Pokémonok magadhoz csalogatására szolgál. Amikor a Csalogató Modult használod, a környékeden lévő összes játékos látni fogja, és megragadhatja az alkalmat, hogy megszerezze a vad Pokémont, még akkor is, ha nem ők voltak azok, akik használták a Modult.
 16. Medálok: Ahogy haladsz a játékban, és meghatározott célkitűzéseket teljesítesz, medálokat is kaphatsz jutalmul. Például ez a jutalom a Breeder, Kanto, Battle Girl, Backpacker, Ace Trainer elérésekkor.
 17. PokéBall
  Ezeket használva tudod elfogni a vad Pokémonokat, amik szabadon szaladgálnak. A PokéStopokon találhatsz ilyeneket, vagy akár meg is vásárolhatod őket a boltban. Több, különböző fajtájú PokéBall létezik, ezek növelhetik a teljesítményedet, és annak az esélyét, hogy befogj egy vad Pokémont. A legjobb PokéBallok az Ultra Balls, Great Balls, és a Master Balls.
 18. PokéCoins: Ez a Pokémon Go játék pénzneme. A PokéCoinsokat elcserélheted a boltban található hasznos eszközökre. A boltban is vehetsz PokéCoinst.
 19. Pokedex: Ez adja meg neked a Pokémon Go játékhoz szükséges információkat, és instrukciókat, valamint azokat a Pokémon fajtákat, amiket elfogtál.
 20. PokéStop: Ezek különleges helyszínek, amelyek olyan fontos eszközöket tartalmaznak, mint például a Főzetek (Potions), Tojások, PokéBallok, stb. Csak annyit kell tenned, hogy felkutatod a PokéStopokat, és begyűjtöd a Neked járó eszközöket. Fontos megjegyzés, hogy a PokéStopok gyakran megváltoztatják az alakjukat, amikor megközelíted őket.
 21. Főzetek (Potions): Ezek az eszközök nagyon hatásosan gyógyítják az alacsony HP értékű Pokémonokat. Használd a főzeteket, hogy helyreállítsd a Pokémonod Életerő Szintjét, így az megint harcba állhat.
 22. Power-Up: Ezt a kifejezést használják arra, amikor megemelik a Pokémon HP, és CP szintjét.
 23. Presztízs (Prestige): Ez annak a mértéke, hogy a Pokémon mennyire képes az Edzőteremben védekezni az ellenség támadásai ellen.
 24. Razz Berry: Ezt a vad Pokémonok etetésére használják, hogy könnyebben befoghassák őket. Razz Berriest nem vehetsz boltban, kizárólag a PokéStopokon szerezheted be őket.
 25. Csillagpor (Stardust): Ezt arra használhatod, hogy megnöveld a Pokémonod erejét. Tojások keltetésével szerezheted meg.
 26. Edzés (Training): Ez az, amikor a Pokémonod baráti mérkőzésbe kezd egy másik Pokémonnal, ezzel növelve a tapasztalati pontjait, és az Edzőtermi Presztízst is.
 27. Edző (Trainer): Az Edzők ugyanolyan emberek, mint Te, ők is Pokémon Go játékosok, akik élvezik azt kalandozást, és csatározást, amit a játék nyújt.

Most már tudod, mit jelentenek a Pokémon Go alapkifejezései. Remélem, segítettünk abban, hogy könnyebben megértsd ezt a remek, és hasznos játékot!