6 dolog, amit jobb, ha kerülsz, amikor a Pokémon Góval játszol

0
1222

Szinte minden játéknak van egy listája a trükkökről, és csalásokról. Valahol, félúton a valóság, és a képzelet világa között van a módosított-valóság játék, a Pokémon Go.

Rengeteg trükköt, és tippet találhatsz a neten, ami segíthet a játékban való haladásban, és néhány olyan dolgot is, amit jobb, ha elkerülsz.

A Pokémon Go őrület gyorsan elterjedt az egész világban, arra késztetve követőit, hogy kelljenek fel kényelmes székeikből, mozduljanak ki a környékükre, és hogy alapítsanak olyan társaságokat, amelyeknek célja az összes megtalálható Pokémon befogása. Íme, 6 dolog, aminek az elkerülésével jobban élvezheted a játékot.

1. Mellőzd a Lucky Egg használatát, kivéve, ha maximalizáltad a lehetőségeidet. A közönséges tojásoktól eltérően, ez nem igényel inkubátort. Csak 30 percig tart a kikelésük, úgyhogy csak abban az esetben aktiváld őket, ha ténylegesen készen állsz egy Pokémon fejlesztésére.

A Lucky Egg dupla XP pontot ad. Többféleképp beszerezhetők, például vásárolhatsz boltokban is, vagy a PokéStopokon is kaphatsz Luky Egget. Gondoskodj arról, hogy annyi Cukorka (Candy) legyen a birtokodban, hogy annyi Pokémont fejleszthess, amennyire csak lehetőséged nyílik.

2. Ne pazarold feleslegesen az idődet, és nehogy bajod essen (vagy másoknak) kutatásaid során. Fordíts időt arra is, hogy eltervezed az útvonaladat. Gondoskodj arról, hogy elegendő inni, és ennivaló legyen nálad. Az időjárásnak megfelelően öltözködj. Figyelj az olyan dolgokra, mint mondjuk a közlekedés, és az útviszonyok.

Éberen játssz, mert sok játékos járja a környéket, begyűjtendő Pokémonokra vadászva. Nézz körül, hogy elkerüld a gyalogosokat, a fákat, az olyan dolgokat, amikhez nekimehetsz, illetve elcsaphatnak. Vigyázz, nehogy egy tolvaj kikapja a kezedből a telefont.

3. Sose játssz, és vezess egyszerre. Miért ijesztenéd meg a gyanútlan embereket azzal, hogy PokéBallokat szerzel be, míg a kocsiddal a pirosnál várakozol, vagy amíg az országutakat, felföldeket járod? Igen, igaz, hogy ha nem vesszük figyelembe az utazási sebességed, akkor rengeteg időt spórolhatsz meg azzal, hogy utazás közben is játszol, de hidd el, nem éri meg a vitát, amibe belekeveredhetsz emiatt, a büntetést, vagy a balesetet.

Amikor az autódat használod a Pokémon Go játékhoz, először mindig parkolj le, és csak aztán kezd el nyomkodni a telefonodat.

4. Ne hagyd, hogy a lustaság meggátoljon abban, hogy a felhasználható eszközökről tanulj. Ahogy több millió edző, te is nagyon szeretnél kivenni a méltányos részedet a Pokémon vadászaton.

Az olyan valós idejű eszközök, mint amilyen az Incense (Füstölő), a Revive (Újraélesztő), és a Potion (Gyógyital) még akkor is tovább töltődnek, amikor a játékod összeomlik. Amikor úgy véled, instabil a rendszer, kerüld a használatukat addig, amíg nem vagy biztos abba, hogy a játék megfelelően működik.

5. Ne becsüld le azt, ha egy nagy Pidgey gyűjtemény van a birtokodban. Akárcsak a Rattaták, ezek is feleslegesnek tűnnek, úgy vélheted, hogy keveset, vagy épp semmit sem érnek, ám ez nem így van.

Willow professzor szívesen fogadja a Pidgey szállítmányokat, és fajspecifikus cukorkát (candyt) ad értük. Kereskedj Candyért addig, amíg nem lesz elegendő Candy a birtokodban ahhoz, hogy fejleszthess egy olyan, gyengébb pokémont, mint amilyen a Pidgeot. Az eredmény igen hatásos lesz.

6. Lehetőleg ne bízz senkiben se. A valós idejű ragadozók szorgalmasan dolgoznak azon, hogy csapdába csalhassák a Pokémon Go edzőket úgy, hogy veszélyes területekre csalják őket. Maradj látható, ha lehet, inkább csapatban játssz, és amikor az ösztöneid azt súgják, hogy jobb visszavonulót fújni, mindenképp hallgass rájuk!