Engedd szabadjára a képzelőerődet!
Engedd szabadjára a képzelőerődet!

Április 26-át az ezredfordulótól ünnepeljük a szellemi tulajdon világnapjaként. 2001 óta a magyarországi székhelyű Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala úgynevezett Millenniumi díjat oszt a kiemelkedő projektek elismerésére.

Milyen alkotások voltak eddig méltók a kitüntetésre? Például az a szerkezet, amely a tűzcsapokat másodpercek alatt ivókúttá alakítja át, vagy az energiatermelő térburkoló rendszer, amely környezetbarát energiaellátást nyújt kültéri eszközök számára. Úgy gondolod, hogy szívesen terveznél te is hasonló eszközöket? Ha még nem vagy 18 éves, a PEOPLE TEAM nyári táborában a helyed!

Van az úgy, hogy valakinek rengeteg jó ötlete van, de hiányoznak a megfelelő eszközei a megvalósításukhoz. Az emberi alkotótevékenység a haladás hajtóereje, legyen szó technológiáról, művészetekről vagy akár üzleti életről. Nem kell deres halántékkal rendelkezned ahhoz, hogy megvalósíthasd álmaidat: kezdd el suli mellett kigondolni, mit építenél szívesen, feküdj rá a projektre nyáron, továbbtanuláskor pedig válassz olyan területet, amely megfelel az érdeklődési körödnek. Mi a középsőben tudunk segíteni – és ezzel a későbbi éveidet is megalapozhatod. A PEOPLE TEAM 1991 óta várja új generációs táboraiba azokat 7–17 éves fiatalokat, akik értelmesen szeretnék eltölteni a nyári szünidőt.

A TECH + JÖVŐ témacsomagban (katt ide a részletekért) idén is lehet az informatika- mellett robotika- és programozástáborra, drónépítésre, illetve „Te vagy a jövő” és „Így működik” elnevezésű témákra jelentkezni. Ezek során minden kérdésedre felelünk, és tankönyvíztől mentesen, érthetően magyarázzuk el egy-egy kütyü működését. A legjobb, hogy nemcsak érteni fogod, hogyan működik például egy motor, de alkatrészként felhasználva robotot vagy időjárás-figyelő állomást is felépíthetsz a rendelkezésedre bocsátott alkatrészekből. Becsszó, könnyű lesz, és élvezni fogod. A PT fiatal tanárainak irányításával készségszinten használod majd a legbonyolultabbnak tűnő szerkezeteket is.

Vésd bele a naptáradba az alábbi dátumokat: 2021. július 25–31., augusztus 1–7., augusztus 8–14. Több turnusra is jöhetsz – szeretettel várunk!