Megéri targoncásként elhelyezkedni!

0
17

Amikor egy kisfiú meglát egy targoncást munka közben, szinte azonnal felragyog a szeme és biztosan állítja, hogy ő márpedig targoncavezetéssel fog foglalkozni, amikor felnő.

Felnőttként valóban sokan döntenek a targoncavezetői tanfolyam mellett, ugyanis ennek a munkavégzésnek számos előnye van.

Ha valaki ezen a területen helyezkedne el, akkor targoncás álláslehetőségeket itt találhat Egerben, de az Egerállás oldalán számos egyéb nyitott pozíció is elérhető. A logisztika és raktározás területén mindig keresnek embert, így nem kell attól tartanunk, hogy nem tudunk elhelyezkedni.

Milyen feladatokat lát el egy targoncás?

A többség számára monotonnak tűnhet a szakemberek munkája. Elvégre a külső szemlélő csak annyit lát, hogy egész nap egy helyben kell ülni és hallgatni a targonca által kibocsátott állandó zümmögő hangot.

Van benne valami, azonban a munka ennél jóval többől áll. A targoncásnak komoly rálátása van a logisztikára, mivel a rá vonatkozó dokumentumokkal, munkakörével tisztában van. Pontosan tudja, hogy hogyan működik a targonca és gyakran az ő feladata annak karbantartása is.

Mivel egy nagyobb méretű gép kezelése a feladat napi szinten, így elengedhetetlen, hogy tisztában legyen a munkavédelmi előírásokkal és azokat alkalmazza is.

Jellemzően a szakember pakolja le az árut a beérkező kamionról és teherautókról. Elsősorban az árumozgatásért felel, így az adott árut a megfelelő helyre teszi. A komissiózás, vagyis a megrendeléshez szükséges termékek összeállítása is a targoncás feladata. Ezenkívül gyakran az árukötözés és a csomagolás is a munkaköri leírás részét képezi.

Miért éri meg targoncásnak állni?

Egyrészt, mert a fentiekből tökéletesen kitűnik, hogy a targoncások munkája minden, csak nem unalmas. Napról napra újabb feladatok elvégzésére van szükség. Ha nem rendelkezünk targoncás jogosítvánnyal, akkor mindössze pár hét alatt megszerezhetjük a képesítést. Éppen ezért pályakezdők vagy az iskolapadból kikerülők számára is jó választás.

Targoncásokat folyamatosan keresnek kisebb-nagyobb cégekhez, így igazán egyszerű elhelyezkedni vagy váltani, ha esetleg nem vagyunk megelégedve a munkakörülményekkel vagy bármi egyébbel. Ha beszélünk valamilyen nyelvet, akkor akár külföldön is szerencsét próbálhatunk, ahol sokkal magasabb fizetésre számíthatunk.

Emellett elhelyezkedhetünk raktárakban, a logisztika területén, építkezésekben vagy akár nagyobb áruházakban is. Habár elsőre férfias munkának tűnhet a targoncázás, ma már a női munkavállalók is egyre többen vannak ezen a területen.

Hogyan lehetünk targoncások?

Ahogy fentebb már említettük, a targoncás jogosítvány megszerzése igazán egyszerű, mindössze alapfokú végzettség szükséges hozzá. A képzést akár pár hét alatt el tudjuk végezni, aminek köszönhetően nagyon hamar munkába állhatunk.