Mire figyeljünk oda, amikor falfestéshez készülődünk?

0
39

A tavaszi-nyári időszakban sokan éreznek magukban kellő erőt és affinitást ahhoz, hogy nekiveselkedjenek, és adott esetben az egész lakást vagy házat kifessék.

Persze egy-két helyiséget felújítani sem kis munka, és sokszor valóban csak ennyire van szükség, ha például a kiskamaszunk fiatal felnőtté válik, vagy esetleg az egyik vendégszobát kinevezzük dolgozószobának.

Temérdek lehetőség áll előttünk ilyenkor, és talán a festék lesz a legideálisabb választás, annál is inkább, hogy színes falfestékek egész garmadája kapható a Bíborfesték Üzletház Héra Prémium termékei között. A választék széles, a színpaletta mesés, a döntés nehéz. Sőt, amikor már megvan a kiválasztott színárnyalat, akkor újabb feladatok elé nézünk. Mai írásunkban a vásárlás menetét járjuk körbe.

Mennyi falfestéket vegyünk?

A saját kezünk által végzett falfestési projekt első sarkalatos pontja a festék mennyisége. Mindenki számára feladja a leckét, amikor el kell indulni a festékboltba, vagy a fentebb említett webáruházban kell leadni a megrendelést.

A számolás egyszerű: a módszert érdemes elmenteni magunknak, hogy a jövőben is bármikor visszatérhessünk hozzá.

  1. Első lépésként a falak szélességére és magasságára lesz szükségünk, ebből ki tudjuk számolni a helyiség falfelületeinek a területét.
  2. Ezt követően meg kell határozni az ablak(ok) és ajtó(k) területét, majd ezt a számot kell kivonni az előzőleg kapott eredményből.
  3. Így megkapjuk azt, hogy pontosan hány négyzetméter a festésre váró felület.
  4. A kiválasztott festék csomagolásán kell ezt követően megnézni a kiadósságot, vagyis azt, hogy adott mennyiség hány négyzetméternyi felületre biztosít foltmentes takarást.

Ennél a pontnál érdemes azonban egy kicsit felfelé kerekíteni, sőt, akár plusz egy doboz festéket is venni. Mutatjuk azt is, hogy miért!

Maradjon javításhoz is!

Soha nem tanácsos kicentizni a vásárolni kívánt mennyiséget, mert beüthet bármi: kiborul a festék, feldönti a kutya stb.

Sőt, akár a jövőbeni esetleges javításokra sem árt tartogatni az adott árnyalatból, hiszen könnyen lehet, hogy olyan színt választunk, amely esetleg egy-két év múlva lekerül a palettáról, és akkor megoldhatatlan helyzet elé állítanánk önmagunkat.

Csak költséghatékonyan!

A mai világban mindenképpen nagyon fontos tényező a pénz, és hát őszintén, senki sem a saját pénztárcája ellensége, így mindenki igyekszik a lehető legolcsóbban megúszni egy-egy ilyen projektet.

Amint azt láthatjuk, a szakembereken spórolhatunk, hiszen ha időnk és türelmünk engedi, mi magunk is véghez tudjuk vinni a felújítás festést igénylő műveleteit. Amiből viszont nem szabad engedni az a falfesték minősége, így mindenképpen érdemes a Bíborfesték Üzletház kínálatából szemezgetni. A prémiumminőségű termékek garantálják azt, hogy hosszú távon is szépek maradnak a falra kent színek, a pontos számolásunk pedig gondoskodik arról, hogy a megfelelő mennyiségű festéket vásároljuk, és ezzel feleslegesen ne költsük a pénzünket.