Apple iPhone 8 – Cupertinora fel!

0
1048
Apple iPhone 8
Apple iPhone 8

Apple iPhone 8 évfordulós modellről hull le a lepel nemsokára. Bejelentése nagy esemény. Erre hív tegnaptól az Apple, igen puritán formában a dolog megnevezése nélkül, csak a jellegét közli: special.

Az iPhone 7 széria megjelenésével együtt indultak el a találgatások arról, hogy az iPhone 8 miben lesz más. Már két hetet sem kell aludni és minden kiderül. Csak Kaliforniába kell elmenni, ha a helyszínen akarunk az esemény részese lenni.

Az Apple a formatervezésben utóbb azzal hívta fel magára a figyelmet, hogy eltüntette az analóg fülhallgató kimenetet az iPhone 7 telefonról.

A találgatások zöme ma arra irányul, hogy mit fog még eltüntetni.

Eltűnik a főgomb alul? Eltűnik kétoldalt a szegély? Eltűnik minden keret a kijelzőről?

Az, hogy mekkora lesz a kijelző átlója, az már szinte mellékes. Az iPhone 7-nél nagyobb lesz,és még annál is nagyobb, mert valószínű, hogy az iPhone 8 több méretváltozatban fog megjelenni.

Milyen lesz a tulajdonos azonosítás módja? Ujjbegy, szemfenék vagy pofavizit kell a telefonáláshoz?

Mindehhez lesz közvetlen vezeték nélküli töltés vagy sem?

Ha lesz, akkor a Qi szabványon belül meglépi-e az Apple azt, amit még a töltőzsinórnál sem hagyott ki? Megint csak chip azonosítóval rendelkező, Apple jóváhagyást hordozó töltőpad lesz erre alkalmas méregdrágán?

Az iPhone 8 nem fog egyedül árválkodni, Tim Cook vezérigazgató kezében már most is ott kell legyen és megjelenhet az új Apple Watch és Apple TV is, valamint az Apple HomePod, utóbbiról már írtunk.

Novemberben lesz kereken 10 éve, hogy Steve Jobs szellemi gyermeke, az iPhone világra jött. Steve Jobs már nem lehet közöttünk, de jelen van mindenhol. Neve lengi körül az eseményt is, róla nevezték el a rendezvénynek otthont adó helyszínt. Szelleme tovább kísért az árképzési technikában is, egyedül az ezerdolláros iPhone 8 nem találgatás, biztos jóslatnak tekinthető. A rajongók egy része  tudja, hogy Cupertinoban ha valahol a munka intenzív, az a pénzügyi részleg árkalkulációs osztálya.

Ha az ár nagyjából meg is van, az árusíthatóság lehet szűk keresztmetszet, bizonyos részegység beszerzési nehézségeket lehetett korábban sejteni ami hátráltathatta, hogy a telefon szeptemberben boltokba kerüljön.

Gyere el hozzánk – meghívnak és rendhagyó módon ott bonyolítják le a rendezvényt, ahol dolgoznak.

Érezheted majd az erőt, ahogyan a nagy óriás gyöngéden föléd hajol.

Nagy attrakcióra volt már példa itt, az 1970-ben alakult Gentle Giant angol rockbanda csinált már jó kis showműsort tőlük nem messze (a helyszín West Hollywood – The Roxy, és volt mindez 1980-ban).

Biztosan lesz elhelyezési gond a Szilícium-völgyben, az Apple rajongótábor erről nem hagy kétséget.

Elvárható, hogy minden cupertinoi szállodában ott legyen az ingyen WiFi plusz iPhone dokkoló a szobában.

www.apple.com

Apple iPhone 8 – Cupertinora fel!