Samsung hordozható gyorstöltő – csordultig tele energiával

0
1683
Samsung hordozható gyorstöltő
Samsung hordozható gyorstöltő

Samsung hordozható gyorstöltő lesz a legjobb barátja kedvenc mobiltelefonunknak főleg akkor, ha a telefonunk alkalmas a gyorstöltésre.

Ilyenkor a Samsung hordozható gyorstöltő kétharmadnyi idő alatt tölti fel a telefont, mint normál képességű versenytársai. Az áramerősség 2 Amperes USB-n, szabványos 5 Volt kimenti feszültséggel.

A Samsung hordozható gyorstöltő a mikro USB töltőzsinóron túl mikro USB/USB-C átalakító kábellel érkezik, nagyobb az áteresztőképessége, így  kevésbé időigényes a feltöltés.

A Samsung gyorstöltője dilemmát is megold, ha csak egyetlen falikonnektor van elérhető közelségben amikor feltöltött telefonra és teljes kapacitású gyorstöltőre egyszerre lenne szükség. A györstöltő képes a ’pass-through’ áteresztő üzemmódra. Először a töltendő mobiltelefont kell a gyorstöltő USB kimenetére rákötni, majd az így munkáló gyorstöltőt kell a falikonnektorba csatlakoztatni.

A darab egy tenyérben elfér és kétféle kivitelben érhető el. EB-PG950CSEGWW azonosítóval szürke színben, míg tengerészkék változatban EB-PG950CNEGWW jelöléssel. Kapacitásuk egyformán 5.2 Ah.

A gyártó szerint két feltöltésre elegendő a gyorstöltésre alkalmas telefonoknál. Erre eddig csak a konnektorba dugható különleges töltőfejek használatakor volt mód. A két feltöltést a nulláról gyorstöltéssel elérhető teljes feltöltöttségi állapot eléréséig számítják, ami persze nagyban függ a töltendő akkumulátor gyártói specifikációjától. A Samsung azt sugallja, mintha hatékonyabban is töltene amellett, hogy pusztán rövidebb idő kell a feltöltéshez.

Alternatív számolással egy 3000 mAh kapacitású mobiltelefon esetén – pont ilyen készülék például a Galaxy S8 a maga USB-C aljzatával – az akkumulátor kétszeri teljes feltöltése úgy is értelmezhető, hogy az a maximális kapacitásának mindkét alkalommal csak a 13%-áig merült le, ami egy tipikus helyzet. Az így fennmaradó cca 2600 mAh hiányt pótolhatja a Samsung hordozható gyorstöltő két esetben biztonsággal.

A matematizált megközelítések helyett egy dolog kézzelfogható. Lemerült telefonunkat megmentő plusz kapacitás határait nem kutatva, általa egy teljes funkciójú mobiltelefont hamar kapunk vissza a gyorstöltőnek köszönhetően.

Apró kényelmi szolgáltatás a gyorstöltő tokozásába fixen rögzített hordozófül. Nagy jelentőségű a másik szolgáltatás, LED indikátorral jelzi a Samsung hordozható gyorstöltő a még rendelkezésre álló kapacitás mértékét.

A Samsung a gyártmányt alapvetően a legújabb Galaxy S8 és Galaxy S8+ tipusokhoz ajánlja, amelyek bizonyosan jól hasznosítják a töltőnek ezt a rendhagyó képességét.

Természetesen bármely más eszközzel is használható lesz normál sebességű kapacitás átpumpálására. Mindenhez jó, ami az USB aljzatán keresztül tölthető belső akkumulátorral működik.

Árkategóriában a nettó tízezer forintos sávban mozog, boltja és kiszállítási módja válogatja.

A fotóanyag forrása: www.samsung.com

Samsung hordozható gyorstöltő