Samsung Galaxy Note8 megjelenés

0
1256
Samsung Galaxy Note8 megjelenés
Samsung Galaxy Note8 megjelenés

Samsung Galaxy Note8 a nagyágyú a legjobb technikával, telefonból és táblagépből alkotott öszvérként.

Mától lehet szeptember derekán történő szállítással előrendelni a Samsung Galaxy Note8 újdonságot.

Az USA vásárlói fekete és szürke színből, az európaiak mellé még kékből és aranyból választhatnak kivitelt.

Mivel április óta, azaz a Galaxy S8 és S8+ piacra kerülésétől számítva alig telik el 4-5 hónap, a Note8 a processzort nézve azonos az S8-cal, az Infinity kijelző az oldalt végtelenbe leforduló felületével szintén egyezik, csak a Note8 lett képátlóban 6.3 hüvelyknyi, egytizeddel nyúlik csak tovább az S8+ méreténél. Felbontásban az 1440 x 2960 pixel mérettel is azonosak.

Maradt a hátoldalon az ujjlenyomat olvasó szenzor, tehát összességében kívülről a Note8 egy felfújt S8+ formáját idézi, kicsit szögletesebb sarokívvel és a hátoldalon dupla kamerával, ami a fő különbség.

Ez utóbbival a Samsung feliratkozott a kétkamerás hátoldali fényképkészítő mobilok listájára, de már csak sokadiknak. Az egyik kamera kétszeres optikai zoom mellett egyezik az S8/S8+ optikájával, 12MP érzékelővel duál pixeles kivitelben f1.7 rekeszértékkel.

A másik viszont f/2.4 értékkel 10-szeres digitális zoom képességgel rendelkezik a mélységi fotókhoz.

Együtt a portréfotózáshoz segítik jól egymást, a céltárgy/célszemély hátterét még a felvétel elkészítése előtt mosottá tehetjük szoftverrel, de annak elkészülte után is ugyanígy megmarad ez a lehetőség.

A kész képen a hangsúly így még jobban az objektumra terelhető.

Amiben a Note9 fő vonzerejét megtaláljuk, az az S Pen elektronikus toll, amivel kiléphetünk a mobiltelefonok vezérlését adó pötyögés, húzgálás és betűbökdösés szűk mozgásteréből. Kézírásunkat átfordítja gépi nyelvre, az üzeneteket is kézzel írhatjuk kedvünk szerint és a grafika terén az eredményt már csak rajztehetségünk és kedvünk határolja be vagy szélesíti ki. Nyomás és dőlésérzékeny tollunkkal „alkothatunk szabadon”, annak végeztével a tollat eltüntethetjük a Note8 célszerű oldalmegoldása révén.

Hálás téma előrángatni, hogyan ’égett le’ szó szerint a Samsung a Note7 akkumulátorral tavaly, de ezen a kockázati elemen rég túl vagyunk. Az S8/S8+ a nevéhez méltóan nyolclépcsős biztonsági felügyelet mellett kapta meg beépített akkumulátorát és a Note8 babonából, vagy csak a 10 nanométeres chip alacsonyabb energiaigényéből fakadóan nem kapott nagyobb kapacitású akkut. Sőt az S8+ saját 3500 mAh energiaforrásával szemben a Note8 akkumulátora mindössze 3300 mAh kapacitással bír.

Nem a csúcsra nehéz eljutni, hanem a csúcson megmaradni nehéz igazán.

A Samsung az Android nyájban a vezérürü, ezért minden más gyártó a Samsungot akarja lepipálni.

A Huawei ki is jelölte célként, hogy az Apple után a második legnagyobb bevételű telefongyártó akar lenni a világban nemsokára.

A Samsung és mások egyre gyorsuló fejlesztési kényszerben dobják piacra portékáikat és látszik, hogy az egyes részegységek, mint amilyen a Note8-ba épített Snapdragon 835 Processzor nem tudott újítani tavasz óta ilyen rövid idő alatt.

Így csak a RAM-on tudtak lökni, az S8 széria 4GB műveleti RAM-mal dolgozik, a Note8 már 6GB RAM-mal.

Mivel minden eleme valamivel fel lett hizlalva, az árcédula is pont így járt. A legdrágább Samsung készüléket veszi meg a Note8 tulajdonos, hazánkban az ár nincs is meghirdetve. A mértékadó USA piacán a szolgáltatók a telefon árát a lélektani ezer dollár alatt tartják egy kicsivel. Idehaza ez nem mérvadó, a Telekom a merész előrendelőknek egy 256GB-os bővítőkártyával akarja tompítani az élességet, amivel a pénztárcába vág. Figyelem terelőnek a Samsung Galaxy Note8 mellé tesz még egy ajándék Samsung DeX dokkolót. Vele bárki egy külső monitort, billentyűzetet és egeret csatlakoztatva a telefonból egy központi számítógép egységet varázsolhat. Árat nem közölt, csak a hírlevélre feliratkozók listája dagad, ha dagad.

A Samsung a revolúciós múlt után most egy evolúciós lépéssel igyekszik a többiekkel szemben előnyét őrizni. A Samsung derekasan eltüntette a telefon és a ’phablet’ kategória közti különbséget, mikor az S8+ telefont előzőleg a nálánál nagyobb ’phablet’ kategória aljáig húzta fel, ahol a Galaxy Note8 tartózkodik.

www.samsung.com

Samsung Galaxy Note8 megjelenés