Trust URBAN Rive Bluetooth vevőegység

0
1127
Trust URBAN Rive Bluetooth vevőegység
Trust URBAN Rive Bluetooth vevőegység

Trust URBAN Rive Bluetooth vevőegység kell majd, ha olyan telefont találunk venni, amin már nincsen 3.5mm minjack aljzat.

Ilyen mobiltelefon manapság az Apple iPhone 7 vagy az iPhone 7 Plus.  A kedvenc zsinóros headset csak emiatt nem kerülhet lomtárba, a RIVE ezután is összeköti a telefonnal, csak vezeték nélkül.

Az Apple a többszöri kérdésre, hogy miért tüntették el az aljzatot, azt válaszolta: ’merészségből’. Valójában kellett még ez a kis hely is a belül elterpeszkedő elektronikának és az akkumulátornak, emellett meg akarták tartani az iPhone 6 vastagságát, helyesebben a 7 mm-es vékonyságát.

Minek a Trust URBAN Rive Bluetooth vevőegység, ha az Apple gyárilag mellékel egy Ligtning/3.5mm fordítót? Akkor tényleg semmi értelme, ha a zenehallgatáshoz továbbra is zsinórral akarunk csüngeni a telefonon.

Azonban nagy jelentőségre tesz szert, ha már nem akarunk többé zsinóros csatlakozást, viszont a meglévő fejhallgató/fülhallgató egységünk vezetékes kivitelű és nem akarjuk lecserélni, mert jól szól. A Trust URBAN Rive használatával a meglévő zsinóros headset reneszánszát éli majd, mert csak bele kell dugni a headset kábelvéget, a headset zsinórt onnantól összetekerhetjük és zsebre is vághatjuk. A Trust URBAN Rive tulajdonképpen apró vevőegység BT jelek fogadására, amit a benne lévő átalakító a füles által megjeleníthető analóg jelekké változtat.

A Trust URBAN Rive Bluetooth (BT) akkor is jól jön, ha az iPhone 7 már unalmas a zsinóros zenéléshez és nem akarunk vagyont költeni az Apple által kínált gyári vezetékmentes headsetre. Megszokott fülesünk zökkenőmentesen szolgál majd Bluetooth headsetként és sokkal kényelmesebb lesz a használata, mint korábban.

A Trust URBAN Rive Bluetooth akkor is beválik, ha olyan telefonok kerülnek forgalomba, amelyek követik az Apple egyoldalú döntését, és eltűnnek a mini 3.5mm aljzatok az új modellekről. A konkurens gyártók bizonyára nem mellékelnek Bluetooth fülhallgató párost a vadiúj mobiltelefon dobozában. Sokan tesznek majd így, mert onnantól a zsinór nélküli saját gyártmányú headset külön kiegészítőként lesz eladható.

A Bluetooth kapcsolat ezen túl további előnyt is kínál. A Trust URBAN Rive révén a megszokott füles hangzásáról nem kell lemondanunk új készülék beszerzésével sem, még ha a mobilgyártók meg is próbálnak sarokba szorítani bennünket a 3.5mm aljzat felszámolásával.

Belső miniaksiját hosszúra nyúló, egész napos használatra méretezték. Egyetlen feltöltéssel végig bírja úgy is, ha a telefonbeszélgetéseket zenehallgatási szeánszokkal tarkítjuk. Tisztán 8 óra zene vagy tisztán 10 óra beszélgetési üzemidő alternatívája a 280 óra készenléti idő, ha a Rive bekapcsolva nincsen használatban.

A vevőegység a BT 4.1 adatátviteli képesség mellett megnyugtató 2 éves gyártói garanciával érkezik.

www.cedrus.hu

Trust URBAN Rive Bluetooth vevőegység