Samsung Galaxy J7+ az új középkategóriás versenyző

még egy duplakamerás Samsung készülék

0
1291
Samsung Galaxy J7 plus
Samsung Galaxy J7 plus

Samsung Galaxy J7+ modellnévvel indul harcba a Samsung a középmezőnyben a vásárlók kegyeiért.

Ahogyan az autóknál is azonos típuson belül ugyanaz a modellnév évről évre izmosabb autót takar, a Samsung mobiltelefonjai is ezt a szisztémát követik. A nyáron debütált Samsung Galaxy J (2017) után máris itt a Samsung Galaxy J7+, amelyet szeptembertől lehet kapni, de nem mindenhol.

Elsőként Thaiföldön dobták piacra és ott az induló ára 12.900,- bat. Ehhez ajándékba jár egy U Flex vezeték nélküli BT füles a gyártótól. Ez a telefon eladási árának visszaszámolva közel 20%-át teszi ki. Orientációs alapként 1 thaiföldi bat (THB) = 7,70 Ft (HUF) úgyhogy a kinti ár igazi versenyár, átszámítva kb. 99.500,- forint.

A Samsung Galaxy J7 variánsok szinte burjánzanak. J7(2015), J7(2016), J7(2017), J7Prime, J7NXT, J7MAX, J7PRO. A J7+ most erősen húz felfelé, a Galaxy ’A’ kategóriát súrolja. Részben a 2.39 GHz frekvencián ketyegő nyolcmagos műveleti processzor, részben az 5.5 hüvelykes Super Amoled kijelző, részben a 4 GB műveleti RAM, mégis mindenek előtt a duplaoptikás hátfali kamera támasztja mindezt alá.

A nagy fényerejű (f1.7) 13 megapixeles érzékelő méretében meghaladja a zászlóshajó S8 kameráét és mellé egy f1.9 fényerejű 5 megapixeles optika segít a fotókon a térbeli mélységérzet fokozására. Minden ilyen beállítást megtehetünk még azelőtt, hogy a fénykép elkészülne. Pont mint a Samsung Note8-nál.

Samsung Galaxy J7 plus
Samsung Galaxy J7 plus

Nem megvetendő a J7+ frontoldali 16 megapixeles optikája sem.

Ebbe a prémium körbe tartozik a Samsung Galaxy J7+ előlapi ujjlenyomat azonosító szolgáltatás is.

Gyárilag az Android 7.0 fut rajta, a két alkalmazást párhuzamosan futtató osztott kijelző nála alap, például duplán mehet rajta a Whatsapp is.

Ilyen jellegű készülékhez mérten a bivalyerős hardver a megnövelt kijelző mérettel – amelyik alig kisebb a Galaxy S8 (5.8”) méreténél  – megközelíti a gémereknek is élvezhető látvány szintjét.

Samsung Galaxy J7 plus
Samsung Galaxy J7 plus

Spórólósabb energiahasználat révén nem léptek túl a 3000 mAh akkumulátor-kapacitás határán, amelyik a trendnek megfelelően otthon nem cserélhető.

A tokozás színeiben a fekete és fehér mellett a gyöngyház-rózsaszín is helyet kapott.

A Galaxy J7+ az ár-érték arány szempontjait nézve nagyon jól szerepel a Samsung kínálaton belül. Ez ugyan csak az egyik nézőpont, mert valós küzdelem nem márkán belül, hanem a más márkák modelljeivel történő összevetésben zajlik.

Jól teljesítő telefonnak ígérkezik, jó lenne hazánkban is találkozni vele a boltokban. Meg az utcán a kezekben.

Forrás: www.gadgets.ndtv.com

Képanyag forrása: www.samsung.com/th/

Samsung Galaxy J7+