BlackBerry hullámvasút

0
1151
BlackBerry hullámvasút
BlackBerry hullámvasút

Evan Blass, a mobiltelefonos vadiúj hírek profi kiszivárogtatójánál lelhető fel fel a BlackBerry márka betervezett új mobiljának a fotója.

A szöveges kísérőből kiderül, hogy egy teljes felbontású kijelző (1920×1080 képponttal) lesz az egyetlen, amiben különleges. Nem a más telefonokhoz képest, hanem a BlackBerry saját vonulatához képest, mivel eltüntették róla a márkára jellemző mechanikus billentyűzetet.

Nem a legmodernebb Snapdragon központi műveleti egység kerül bele és Androidon fog működni. Ez a második legnagyobb pályamódosítás, előtte a BlackBerry márkát ez fémjelezte: a biztonság. Annak idején a cég az adatforgalom biztonságát azzal oldotta meg, hogy a világon minden kommunikáció rajta (a szerverén) ment keresztül. Kedvelték is emiatt a vállalati felhasználók. Androidos operációs rendszert használva nagy kérdés, hogyan is tudná ezt a biztonságot garantálni.

A telefon evolúciója a sokféle megnyilvánulás – miszerint fel is hagynak a mobilgyártással – után úgy lehetséges, hogy a BlackBerry kínai partnerre találva mégis kifejlesztett és piacra dob új telefont.

A márka szomorú versenyre kelhetne a Nokiával abban, hogy melyikük mekkorát szalasztott el és bukott nagyobbat az érintőképernyős okostelefon megjelenése idején.

Ezért kikerülhetetlen, hogy most a Blackberry androidos lesz.

Mit is tesz a BlackBerry? Olyat gyárt, amilyet sokan keresnek. Lehet, hogy pont ilyen vagy hasonló kategóriát képviselő telefonok kínálatában térdig járunk, mégis a cég bízik valamiben.

Lehet, hogy a névben és a legendában, és talán újra sikk lesz BlackBerry logóval ellátott telefonnal villantani.

Korábban ’Krypton’ munkacímen futtatták a tervet, a végére ’Motion’ lett a friss készülék neve. Októberben tervezik a hivatalos bejelentést és annyit engednek még előre tudni, hogy RAM terén 4GB lesz a fedélzeti memória és hangsúlyosan növelik az akkumulátor használhatóságát 4 Ah-ra.

A piacra jutással nem lesz könnyű dolguk, a Google is októberre időzítve debütál a Pixel 2 telefonnal.

A hír és a kép forrása: Evan Blass

BlackBerry hullámvasút