HTC U11+ prémiumtelefon

Tajvanon már kapható, Kínában később, Európában meg azután

0
1043
HTC U11+
HTC U11+

HTC U11+ a pár napos újszülött neve és ez nem a 11 évesnél idősebb utánpótlás focicsapat. A HTC U11+ profi ligában játszik és minden cselt ismer, és még többet is tud.

HTC U11+ az üdvöskéje azoknak a renegát kínaiaknak, akik azon a bizonyos szigeten laknak. Az IT fejlesztések egyik fellegvára Tajvan. ASUS (alaplap), BenQ (monitor), Foxconn (iPhone). A HTC is ide tartozik a négy nagyba. Voltak jobb és rosszabb napjai is, utóbbiból több. Android referenciatelefonból több modellt is gyártott a Google megbízásából és ez most is így történt, már ami a szoftvert illeti. Mert rajta az Android One fut, amit biztosan 2-3 évig karban fognak tartani a Google jóvoltából. Kis szerencsével az U11+ lett volna a Google Pixel 2 XL  telefon. Nagyobb szerencséjére nem az lett, most azt a koreai LG gyártja.

A HTC U11+ hardver terén hozza a legjobbakét, de ezekben a jellemzőkben nem tudott erősebb lenni:

hathüvelykes kijelző      – igen

1:2 képarányú méret     – igen

Snapdragon 835 SoC      – igen

64GB/128 GB belső tár – igen

6GB üzemi memória       – igen

microSD kártyahely         – igen

f/1.7 rekeszes optika      – igen

hátoldali ujjlenyomat    – igen

nem cserélhető akku      – igen

eltűnt a 3.5mm aljzat     – igen

A HTC U11+ több területen viszont kikandikál az élbolyból.

Az egyik a fontos akkumulátor kapacitás,  a HTC U11+ 3930 mAh értéke közelít a 4 Ah lélektani határhoz. A hardver és a működtető rendszer finomhangolásából jön ki a végeredmény, jóval hosszabb üzemidőt hozva. Vagy csak az elszabadulni vágyó vadakat tartja kötőféken. Miden esetre a HTC U11+ tudja a Quick Charge 3.0 gyorstöltést, ha hamar kimerülne a hajszában.

A másik kellemetesség az oldalnyomással aktiválható Edge Sense, amire programokat ültethetünk, vagy a segéd jön hangutasításra várva, mint Aladdin dzsinnje. Sokoldalúak lehetünk, ha már a telefon kétoldalú.

A harmadik a hangzás, minőségi hangszórókból kettőt is beépítettek a sztereó térhatáshoz.

Van egy negyedik is, ami inkább marketing, már akinek ez tetszik. A hátoldalon beláthatunk a telefon nyomtatott áramköreibe. A fekete fényáteresztő hátlap anyaga sejtelmesen árulja el, hogy HTC U11+ vezeték nélkül is tölthető. A mágneses gerjedelmet észlelő koncentrikus körcsíkok fogadófelülete egyértelmű.

HTC U11+
HTC U11+

A hátoldali 12MP UltraPixel 3 kamera nem a szuperek teteje, de kiváló képeket vele is lehet készíteni. A szelfikamera érzékelője felhízott 8 megapixelre és ugyanazt a HDR nagy dinamikájú támogatást kapta a zajszűréssel együtt, mint a hátoldali bátyja.

Kétfajta fekete (az egyik áttetsző hátú) és egy ezüst-kék színváltozatban lesznek kaphatók nemsokára.

www.htc.hu

HTC U11+ prémiumtelefon