ASUS Zenfone 5 mobiltelefonok

0
1055
ASUS Zenfone 5 mobiltelefonok
ASUS Zenfone 5 mobiltelefonok

A tavaly novemberben bejelentett ASUS Zenphone Plus M1 és a még ősszel piacra dobott ASUS Zenfone 4 Selfie Pro után az ASUS ha játékban akar maradni, akkor szintén lépnie kell.

Az ASUS nem akar robbantani, a jól teljesítő fősodorban tartja telefonjainak a specifikációját. Eddig volt AMOLED és IPS verziójú kijelzője is, 5.5 – 5.7 hüvelykes képátmérővel, full HD-s 16:9 vagy annál egy kicsivel jobb 18:9 oldalarányú felbontással (1080 x 2160 pixel).

Az azonosításra szolgáló ujjlenyomat-olvasó a tervezés során került előre is és hátulra is.

Az SoC területán volt neki Qualcomm Snapdragon 625-ös és MediaTEk processzora is, nyolcmagos kiépítésben középkategóriás sebességgel, Adreno és Mali grafikus vezérlőkkel kombinálva.

A fényképezőgép funkciók a kétlencsés 16 megapixeles érzékelő minőségi szintjén nem léptek túl.

FM rádióval mindegyik modelljüket felszerelték, ami gyakorlatilag eggyel több chip beforrasztását jelenti.

Vagyis tipikus öszvér megoldásokkal közepes vagy annál gyengébb jellemzőkkel (és eladásokkal), de kellemes árfekvéssel voltak jelen a mobiltelefon piacon.

Az ASUS Zenfone Selfie 4 Pro az elnevezéséből fakadóan igényesebb frontoldali kamerát kapott 12+8 megapixeles kétlencsés kivitelben. Profi zenehallgatáshoz megfejelték 24bit/192 kHz kategóriájú digitális/analóg konverterrel és DTS kódolású zenék megszólaltatására is képes, felárral.

További érdekesség az alapnak tekintett két SIM-kártyás kivitelen túl a Zenfone Plus 1 dedikált SD memóriakártya helye, és ez utóbbinak a kiemelkedően magas kapacitás értékkel specifikált akkumulátora. Otthon nem cserélhető, de gyorstöltésre alkalmas 4130 mAh Li-ion polimer energiatárolója figyelemre méltó.

Az ASUS az asztali számítógép alaplapok piacvezető márkájaként párhuzamosan videokártya gyártásban is ügyködik, később a notesznép piacon nyitott új frontot.

Végül az okostelefon fejlesztés is beindult náluk. Ennek praktikus oka – hasonlóan az Apple üzletfilozófiához – saját ökoszisztéma létrehozatala. A már ASUS terméket birtokló vásárló márkahűségére építve ASUS notebook mellett az asztalon mégiscsak márkázott ASUS telefon mutat.

Várhatóan új modellel Zenfone 5 szériatagként lesz 2018-as ASUS bemutatkozás. A legnagyobb nyüzsgést produkáló kínai cégek között tajvaniként nincs könnyű helyzetben. Nem kizárt, hogy szárazföldi Kína még eladási nehézségeket, netán korlátokat is támaszt a politikailag szemben álló szigetország okostelefon próbálkozásait visszaszorítandó.

Az szinte bizonyos, hogy muszáj igényesebb modellt 2018-ban Android 8.0-as operációs rendszerrel piacra dobni, ami automatikusan szabja meg a hardvertervezési minimumokat és a mozgásteret is.

Várjuk mivel tud a szakadár Tajvan robbantani.

www.asus.hu

ASUS Zenfone 5 mobiltelefonok