Nubia RED MAGIC

Megalkuvó gamertelefon

0
1241
Nubia RED MAGIC
Nubia RED MAGIC

Nubia RED MAGIC néven dobta piacra új modelljét a ZTE kínai márkagazda. Több nehézséggel kell egyszerre megküzdenie telefonnak és gyártónak egyaránt.

A Nubia RED MAGIC mint egy jól felöltözött csinos hölgy, a megjelenésével hódít. Igéretes és csábító.

Manapság minden ami gamer cucc, nem nevezhet be a nagy versenybe, ha kívülről valamije az RGB összes szivárványos árnyalatában nem világít. Jelen esetben ezt a telefon hátlapjának függőleges tengelyében egyetlen vékony csík teljesíti. Pár milliméter szélesen, de ott van.

Ez mire jó? Hát lehet mutogatni annak, akinek a telefonján nincsen ilyen. Vagy jól le lehet tenni kijelzővel lefelé egy RGB egér mellé. Két RGB-s cucc együtt mégiscsak szebb, mint egy a magányban.

Feltéve ha az egér és a telefon is éppen fényforrásként működnek.

A Nubia RED MAGIC hátlapja nem sík felület. A telefon a függőleges tengelye szerint egy háromszög keresztmetszetet alkot. Vagyis hátára nem lehet fektetni, mert valamelyik felére azonos szögben oldalt billen. Lehet, hogy nagyon jó filmet nézni rajta, de a kijelzője sosem néz felfelé, csak oldalra.

Ne feküdhessen a hátára vízszintesen, mert óvni kell azt az RGB csíkot, nehogy megkarcolódjon…

A Nubia RED MAGIC hivatalos bejelentésére várva az előzetesek szerinti statisztikája alapból 6GB RAM és 64GB tárhely, 24 megapixeles egylencsés kamera és 6 coll kijelzőméret. Van egy 8GB RAM változata is 128GB tárhellyel.

Az akkumulátora már csak karcsú 3800 mAh és vezérlőnek is csak a Snapdragon 835 chip jutott neki még tavalyról. Összehasonlításban lesz lemaradása, ha a gamer klubban a Black Shark tekinthető ma etalonnak. Márpedig annak kell venni és így látható, hogy a Nubia RED MAGIC lekéste a csatlakozást.

Visszatérve a Qualcomm Snapdragon 835-re, a RED MAGIC hátrányos pozícióból indul már a rajtnál.

Nem a telefon adatai hanem az időzítése tehet erről.

A ZTE az USA embergójának egyik áldozata. Nem a kínaikat piszkáló vámháború miatt, amit a remek érzékkel és még ennél is szélesebb nemzetközi kereskedelmi jártassággal bíró Trump elnök váltott ki.

Hanem a ZTE vállalatnak címezték az üzletpolitikája miatt.

Bebizonyosodott, hogy Iránba irányuló exportban olyan terméket adtak el, ami tiltólistán szerepelt.

A ZTE hírközlési egyéb high tech technológiákkal boltolt és most lebukott. Büntetésül el kellett távolítsa a cégvezetőt és még 35 érintett munkatársnak is bűnhődni kellett volna. Utóbbit nem teljesítette, így az USA székhelyű Qualcomm vállalat legmodernebb Snapdragon 845 processzorának beszerzési lehetőségétől tiltották el. A 845-ös a 2018-as év elején a prémium modelleket vezérlő SoC.

Így a ZTE  és Nubia leánymárkája csak a másodélvonalból származó 835-ös chip köré építhet telefont.

A ZTE céget az ág is húzza. Bár az Android nyílt fejlesztésű kódja nem magántulajdon, de az amerikai Google androidos alkalmazás-beszerző boltja, a Google Play már igen. A Google saját diszkréciója, kit enged rá. USA cég lévén ha a Google vonalas és a kínai ZTE telefonjait kitiltja, a ZTE fel is hagyhat az Android operációs rendszerű mobilfejlesztéssel és -kereskedelemmel egyszer és mindenkorra.

Választási lehetősége sincs sok, szabad alternatíva az Apple iOS sosem lehet neki, más jó meg nincs.

Bár a Nubia márka RED MAGIC modellje el sem indult az éleslövészeten, de máris lábon lőtte magát.

www.nubia.com

Nubia RED MAGIC