Csökkenti a Samsung és az LG a csúcsmobilok ciklusidejét

A két koreai vállalat tandemben akar feszültséget kelteni az Apple iPhone X piaca ellenében.

0
882
Csökkenti a Samsung és az LG a csúcsmobilok ciklusidejét
Csökkenti a Samsung és az LG a csúcsmobilok ciklusidejét

A két koreai vállalat tandemben akar feszültséget kelteni az Apple iPhone X piaca ellenében.

Az Apple cég az iPhone X nevű árgigász telefonját csak nem akarja/tudja azonnalra szállítani.

Sokak szerint az nem egy hír, hogy 5-6 hetes várakozási időből az Apple lefarag 1-2 hetet.

A szűk gyártási kapacitás és a kényszeres verseny szüli mindezt, amit a vevők kénytelenek tűrni.

Koreában azért hajtanak, mert érzik a vákuumot és előre hozzák az új zászlóshajók vízre bocsátását.

A Samsung jó előre lekötötte a Snapdragon 845-ös chip gyártójának teljes kapacitását még az idén.

A Galaxy S9 ilyen SoC (System on Chip) szívet fog kapni, ennél a világon pillanatnyilag nincsen jobb.

Az Apple saját fejlesztésű központi egysége az egyetlen vetélytárs, de önmagában egy processzor nem értelmezhető a köréje épített hardver/szoftver környezet nélkül, utóbbi az Apple igazi erőssége.

A koreai konszern elérte, hogy az USA-beli Qualcomm gyártó a teljes Snapdragon 845 kibocsátó kapacitását hajlandó volt lekötni egyetlen vásárlónak kedvezve. Ez nem feltétlenül piackonform eszközökkel állhatott elő. Csak a Samsung után jöhet minden más gyártó, aki ilyennel akarja szerelni csúcsmobiljait. Ha csak Samsung Galaxy S9 kapható ilyen chippel, addig a konkurencia egyszerű módon van kilőve.

Az LG nemkülönben akar behatolni az Apple által saját akaratán kívül kreált üresedésbe. Az LG a G7 telefonnal lohol a Samsung után, de messze nem a nyomában.

Féltucat olyan gyártó prémium telefonja – Nokia 8 HTC U11+ LG V30 Google Pixel 2 OnePlus 5T meg a Samsung Note 8 – torlódott fel idén a versenyben, csak akiket mi is megírtunk.

Mindegyik kénytelenségből az egyedül elérhető legjobb – Snapdragon 835 – vezérlőt tette a megjelenéskor legjobb mobiljába idén.

Aki a műszaki vonatkozásokba van inkább belegabalyodva, azoknak a Qualcomm-tól a 845 chip az új csoda. Valójában az SoC fejlesztésekben a felívelő szakasz már nem olyan meredek, kisebbek az újítások és a kihatásaik sem olyan sodró erejűek, mint a korábbi években a friss verziók.

A ’fontolva haladás’ már itt is érvényre jut.

Az új vezérmobilok egyéb tulajdonságai külön érdemes részletezni. Hogy melyik gyártó milyen ötlettel próbálja a vevőkörét megtartani vagy netán tágítani, ezt a műszaki részletek árulják majd el.

A Samsung Galaxy S9 egy olyan ringbe száll be a jövő hónapban, ahová nem tudnak egyelőre súlycspoprtjának megfelelő ellenfelet beküldeni.

www.qualcomm.com

Csökkenti a Samsung és az LG a csúcsmobilok ciklusidejét