TCL 10 Pro jól belőtt áron kapható itthon

Középmezőnyben versenyezni az igazi

0
721
TCL 10 Pro jól belőtt áron
TCL 10 Pro jól belőtt áron

TCL 10 Pro jól belőtt áron kapható itthon már 100 ezer forint alatt is, a Telekom előfizetéses konstrukcióban ebből még elenged 15 ezret.

Kínában a TCL nagy név és szórakoztató elektronikai téren komoly tényező. Mindenek előtt televíziós megjelenítőket gyárt, de a szintén hazai Xiaomi Mi 10 Ultra nagyágyúja is TCL panellel készül. Elöl-hátul üvegborítás és fémkeret adja a stabil foghatóságot.

Mit kapunk a pénzünkért?

Nagyon sok mindent. A kijelző 6 ½ colos HDR10 minősítésű AMOLED 1080×2340 pixeles felbontásban. A hátoldali kvad-kamera rendszer képeit a tévéiparból átvett vizuális rásegítő, az NXTVISION szoftveres eljárás javítja fel.

Különlegesség, hogy a négy optika + dupla vaku szép sorjában vízszintesen egymás mellett sorakozik. A 64 megás f/1.8 autofókuszos főkamera mellé 16 megás széleslátószögű tájkép fotós és 5 megás autofókuszos makro társul és van egy 2 megás mélységérzékelő hozzá.

A 64 megapixelből az elektronika négyes pixelcsokrokkal 16 megás képet készít. Szelfizésre a 24 megát működtető frontoldali kamera rekeszértéke f/2.0. Nagy vívmány, hogy az optikák nem lógnak ki a hátfal síkjából. A telefon a hátára fektetve sem billeg, mert nincs kamerasziget. Bármilyen tokba bújtatva nem képesek maguktól karcolódni a lencsék felületei.

TCL 10 Pro optika
TCL 10 Pro nágyes optika

A legnagyobb vonzerő a 675-ös Snapdragon SoC vezérlő csip, nem koreai, nem kínai hanem USA gyártmány. Ilyen telefont kellőképpen vezérel és a 6GB RAM mellett a 128GB belső tár sokáig bírja az adatgyűjtést. Ha mégsem elég, akkor microSD kártyával további tárhelyet nyerünk.

Nem spórolták le a 3.5mm fülhallgató aljzatot sem,

csak az NFC kommunikációs lehetőséget. 5G ehhez a vezérlőhöz nem jár, de a WiFi az adattovábbításnál felmászik az 5GHz tartományba. Kapunk otthonra számos elektronikai cucc (tévé, légkondi, stb.) vezérlésére alkalmas infra távirányítást beépítve.

Előnyös az akkuméret, 4500 mAh kapacitása két napot is simán kibír, ha nem egésznap nézzük az online videóanyagokat. Apropó videó, a Netflix is előre telepítve van az igencsak átszabott Android 10 operációs rendszer szolgáltatásaként.

TCL 10 Pro Netflix app
TCL 10 Pro gyári Netflix app

TCL 10 Pro jól belőtt áron Magyarországon nyerő helyzetben

azért lehet, mert szolgáltató által is felvállalt minőség, jól összerakott masina és a dobozában egy 18 Wattos töltő is van. Erről mostanában a nagynevű gyártók előszeretettel feledkeznek meg.

Az árért mindenből ott a legszükségesebb szolgáltatás és senki nem akar sok pénzt adni pusztán egy céges logoért. A honlapjuk további tájékoztatóul szolgál a téma iránt komolyabban érdeklődőknek: www.tcl.com/hu. Az ára azért nem verhetetlen.

A biztonságot az arcfelismerő 2D rendszer és a kijelző alá épített optikai ujjlenyomat olvasó adja. Lök a dolgon egyet a hivatalos magyar háttérrel érvényesített 24 hónap TCL gyártói garancia is.

TCL 10 Pro jól belőtt áron