A Pokemon Go alapjainak megértése

0
1000
Pokémon Go
Pokémon Go

Bár már alábbhagyott, a rajongók szerint azonban máig is Pokémon Go őrület tombol szerte a világban.

Míg több ezer ember játszik vele, és rohangál Pikachukat kergetve, és PokéStopok után kutatva, több ezer olyan ember van, aki csak tanácstalanul vonogatja a vállát. Ha szóba kerül ez a játék, fogalma sincs, mi ez, és hogy mire van ez a nagy felhajtás.

A Pokémon Go nem hasonlítható egyetlen eddig piacra dobott videojátékhoz sem. Kiterjesztett valóságot használ, és nagy aktivitást követel a játékosoktól.

A legtöbb videojáték leszögez téged a székbe, egy fix pontra, ahol ugyanolyan forgatókönyvek alapján játszol egészen addig, amíg az eredményeid nem lesznek elég jók ahhoz, hogy a következő szintre léphess.

A Pokémon Góval nem üldögélhetsz, sőt, nem is maradhatsz egy helyben hosszabb távra. Gyalogolnod kell, és a térképedet követned, amik megmutatják, hol találhatsz Pikachukat, vad teremtményeket, amelyekkel csatázhatsz, és legyőzhetsz az Edzőteremben.

Mint a legtöbb számítógépes játék, a Pokémon Go is ismétlődik, ám ez esetben ezt nem is érzékeled, hála a fantáziadús karakterkialakításnak. A szó szoros értelmében benne vagy, és részt veszel a játékban, amely épp annyira játszik Veled, mint Te vele.

A környéked tele van olyan potenciális helyekkel, ahol ilyen imádnivaló teremtményeket találhatsz. Így minden sokkal izgalmasabb megvilágítást kap. Egy olyan világban élünk, ahol a legtöbb ember állandóan a telefonjukat bújják.

A Pokémon Go egy olyan applikáció, amit ingyenesen lehet letölteni az okostelefonokra, így bárki, akinek ilyen készüléke van, szabadon játszhat vele. Nem kell hatalmas játékkonzolokat, vagy méregdrága szoftvereket vásárolnod ahhoz, hogy élvezhesd ezt a játékot.

Hihetetlen, hogy egy olyan alapgrafikájú, mint a Pokémon Go mekkora népszerűségnek örvend, pedig még csak a közelébe se ér az olyan bonyolult kidolgozású játékoknak, mint amilyen például az Assissin’s Creed, vagy a Fallout 4. Akárhogy is, részben az egyszerű kialakításnak köszönhető, hogy a Pokémon Go ennyire népszerű lett, és hogy mindenféle korosztályt megérint.

A Pokémon Go tele van meglepetéssel, kalanddal, fantáziával, és teljesítménnyel. Úgy érezheted magadat, mint egy mai Indiana Jones, ahogy mész, hogy felfedezd a Pikachukat, és PokéBallokat hajigálhass.

Hamarosan közzé teszünk pár jó tippet, ha el akarsz kezdeni foglalkozni a játékkel. Látogass vissza később!