Huawei P20 az erős vetélytárs

Kína nem tágít

0
1162
Huawei P20 az erős vetélytárs
Huawei P20 az erős vetélytárs

Huawei P20 az erős vetélytárs a mobilpiacon, holnap várható a hivatalos bejelentése. 2018-ban mik azok a tulajdonságok, amitől egy telefon kelendő? Ha valaki nem márkabolond, akkor az egyik az ár. Ha valaki nem almafüggő, akkor az androidos oprendszer marad. Ha valaki sem az észak-amerikai, sem a koreai gőzhengert nem szereti, gyártója Kína lesz.

Effajta rendezőelvek alapján nagyjából össze is áll, hogy akár a Huawei felé is tendálhat.

A Huawei kitűzte célul, hogy 2020-ra őrségváltás lesz a márkák között. Ez ellen hat, hogy a Donald Trump által Kína ellen frissen bevezetendő büntetővám az óriási USA piaczsugorodás és/vagy versenyképesség-vesztés miatt a kínai márka elevenébe talál.

/USA kormányhivatal már régóta nem közbeszerezhet kínai származású telefont biztonsági kockázatokra hivatkozva. Kína hekkerei nem tréfálnak./

A Huawei P20 erős vetélytárs, mert nem feltétlenül csúcsokat dönget. Marketingje mindenből a minőséget sugallja, vagy számszerűen a legtöbbet kínálja. Mindhárom változat (Huawei P20, ~ Lite,  ~ Pro) 8-magos Kirin processzorral működik.

A Snapdragon 845-ről lemaradtak, Exynost meg meg nem vehetnek épp pont a Samsungtól. Ettől függetlenül számítási sebesség terén versenyben maradtak a HiSilicon Kirinnel.

A 128 GB tárhely nem téma, a 6 GB műveleti RAM viszont igencsak az. Még a Lite is 4 GB RAM-ot használ. 2018-at írunk, a hardvert egységesen az Android 8.1 Oreo hajtja meg.

A Huawei P20 nagy betekintési szögű IPS LED kijelzőjét 5.8 hüvelykesen a Huawei P20 Lite mutáns is megkapja.

Csak a Huawei P20 Pro jön ki AMOLED szuperszínes kijelzővel és 6.1 hüvelykes méretben.

Ahol brutalitásba fordul a kínálat, az a fényképezőgép funkció.

A Huawei P20 Pro mesterséges intelligenciával és tripla lencsével robbant. 40+20+8 megapixeles Leica csúcsoptikával bocsátkozik küzdelembe, 3x fizikai ráközelíthetőséggel (zoom). A Huawei P20 és a Lite is duplalencsés, 2x zoommal.

Mindenkit megszégyenít a frontoldali 24 megás kamera, bár csak f/2.0 a rekeszértéke.

A Lite variáns fogyókúrázott egy keveset, 16 megapixelesre karcsúsodott.

Az adatcsatlakozó aljzat egységesen a USB 2-es C változat.

Az otthon cserélhetetlen akkumulátor a Pro esetén tekintélyes 4000 mAh, ami 4 Ah csábító tudás. Félórás gyorstöltésre képesen a kapacitás felét visszapumpálja az akksiba 22 Watt energialökettel. Nem kizárt hogy közben tojást is lehet rajta sütni.

A Huawei P20 Pro csak 7.7 mm vékony, úgyhogy kecsesen képes átmelegedni. Árviszonyuk cirka 100ezer/200ezer/300ezer forint, szinteket azonos mértékben ugranak.

Ha valaki vadiúj, jó értékarányú kínai csecsebecsékre vágyik, akkor a megjelenés napján ott a boltban a helye. Erre leghamarabb valószínűleg már áprilisban lesz módja.

www.huawei.com

Huawei P20 az erős vetélytárs