ASUS ZenFone 6 mobiltelefon

a hátulról legyezőszerűen felnyíló optika száműzi a mobiltelefon szelfi kameráját

0
1266
ASUS ZenFone 6 mobiltelefon

ASUS ZenFone 6 mobiltelefon a tajvani gyártó új üdvöskéje. A szakadár szigetlakók új mobiljukkal rápirítanak az anyaországra és pár dologban rávernek sok versenytársra is.

Nézzük az ASUS ZenFone 6 mobiltelefon praktikus oldalát:

 • 5000 mAh kapacitású akkumulátor. Két napig is bírja anélkül, hogy kellő alázattal a fali konnektorhoz kéne járuljunk.
 • Dupla sztereó hangsugárzók szólnak benne. A többiekhez képest sokkal élvezhetőbb hang bármilyen egyéb külső cucc bevetése nélkül.
 • Megmaradt a 3.5 mm jack audio csatlakozó aljzat. Nem kell eldobni, vagy adapterrel toldani zsinóros fejhallgatónkat.
 • Nagyfelbontású HiFi hangfeldolgozás és panoráma hangképzés 7+1 csatornás 3D hangterű erősítőre továbbíthatóan.
 • Kiviteltől függő akár 12 GB fedélzeti memória + akár 512 GB tárolóegység. Szükségtelen SD-kártyahely a bő belső tárolókapacitás révén, mégis van neki memóriafoglalata.
 • 48 MP fényérzékelő lapka szolgálja a kamerát + a széleslátószögű fényképezéshez 13 MP járul hozzá. Durva fotóstávlat.

KÜLÖNLEGESSÉG, HOGY NINCS RAJTA KÜLÖN SZELFI KAMERA

ELFELEJTHETJÜK A SZELFIZÉS duplakameráját, az ASUS ZenFone 6 mobiltelefon akrobata hátsó kamerája kiváltja azt. Motorosan állítható nyílási szög segítségével a hátlapi kamera alulról felnyílik, a forgástengely a káva felső éle. A hátsó optikát 180 fokig hátulról felfelé mozogva teljesen felbukkan a frontoldalon függőlegesre állva, és szembenéz velünk szelfi fotóra készen.

Mindezek jól érzékelhető szolgáltatások, emellett a hardver belül sem gyenge. Az ASUS elintézte, hogy a Qualcomm Snapdragon 855 processzort kapja meg az USA gyártótól. Az USA lehet, hogy Tajvannal fog borsot törni az anyaország Kína orra alá. Ez pillanatnyilag csúcs CPU. Vele ugyanazon gyártónak az Adreno 640 grafikus processzorra dolgozik össze, együtt jelentősen gyorsabbak az elődprocesszoroknál, jóllehet az ASUS ZenFone sorozat sem gyenge kezdő.

ASUS ZenFone 6 izmos CPU

Erről-arról azért le is mond az ASUS ZenFone 6 mobiltelefon

 • Nincsen vezeték nélküli töltési lehetőség szolgáltatása, enélkül sokan már el sem tudják képzelni a kényelmes létet. A vezeték nélküli töltés nem gyötri agyon az USB aljzatot.
 • A G5 adatátvitel hiánya kevésbé hiányzik ma, de holnap/holnapután a gyengesége lesz.
 • Szerves AMOLED kijelző helyett az ellenmegoldás az IPS LCD kijelző fajta, olcsóbb és valószínűleg tartósabb változat.
 • Bevált 1080×1920 helyett az alig valamire jó 1080×2340 pixeles hosszított képfelbontás lapul Gorilla 6 edzett üveg alatt.
 • Képalkotásnál hiányozhat a fényérzékenység, az f1.8 rekeszértékénél még a 2 ½ éves Samsung Galaxy S7 mutatószáma is jobb (f1.7).
 • Tapizás nélküli arcfelismeréssel nem szolgál, a biztonsági elem a hátoldali ujjlenyomat-leolvasás középen, az optika alatt:
ASUS ZenFone 6 főkamerája száműzi a frontoldali szelfi kamerát

Hogyan is nevezzük a jövevényt?

A ZenFone 6 anyakönyvi kivonatában elrettentésül az Asus Zenfone 6 ZS630KL bejegyzés szerepel. Boltban talán elég, ha ZenFone 6 bemondással kérjük kézbe. A nyári kánikulában jólesően(?) hűti a lelkesedést az €500 árszint. Sok előzetes fontolgatás eredménye lehetett a szolgáltatás-ár arány belövése, de így vált fogyaszthatóvá sőt kívánatos darabbá.

Mire Magyarországra érkezik, (a 8GB/256GB változat ára) valahol ott lebeg a 200e forintos lélektani határnál, ha van ilyen. A 6GB/64GB szolidabb kivitel 160e Ft körül lesz.

Viszont az ára potomság egy félmillió Ft felé kacsintgató szuper Apple masinához képest.

www.asus.com/hu/

ASUS ZenFone 6 mobiltelefon