ORICO NSK-2U-SV kétkéses SIM kártya vágó

finally one size fits all

0
1137
ORICO NSK 2U SV kártyavágó
ORICO NSK 2U SV kártyavágó

ORICO NSK-2U-SV kétkéses SIM kártya vágó lesz vágyódásunk tárgya, ha mostanság kényszerűségből otthon kellett maradni és az új telóba már csak nano SIM kártya dugható. Jóllehet nekünk csak a korábbi méretű van még régről.

A vágóeszközzel  egy csapásra két legyet üthetünk, mivel a legtöbb új mobil már nem szolgáltató függő, hanem kétkártyás SIM hellyel kínálják. Azonnal felszámolhatjuk a bal kézben a céges mobil, jobb kézben a drága saját telefon zsibbasztó dualitását. Egyformára összevágva a két telefon SIM kártyáit onnantól máris csak egy készülék húzza a zsebünket.

A vágókés acélból készül és a régi kártya/kártyák a behelyezés után egyetlen energikus mozdulattal instant kényszerfogyókúrán esnek át. A szerkezet anyaga is rozsdamentes acél, úgyhogy víz alatt is elvégezhető a kényes művelet. Kérdés, hogy a SIM kártya mit szól a vízi élethez. Elvileg ha nincs áram alatt (nem telefonban van), akkor simán túl kell élnie ezt a mélymerülést.

A biztos fogást a közel húszdekás tömeg is garantálja. 11 centi hosszúságú, ennek pont a fele a szélessége és fektetve a magassága jó 6 centi. Tekintélyes éles darab és egy életre szól. Ha évente egyszer kell csak használni, nyugdíjig kihúzzuk vele. Persze addigra már nem ez a kézzel fogható SIM kártya, hanem az elektronikus SIM /e-SIM chip/ lesz az egyeduralkodó, vagy valami annál is fájinabb.

ORICO NSK-2U-SV kétkéses SIM kártya vágó eszközünkkel

a követendő jó tanács, hogy mindenkinek ajánlgassuk a SIM kártya méretre igazítást, akárcsak régen az úri szabók a hozott anyagból készítendő felöltőt.

Még a barátoktól sem lehet elvárni, hogy egy ilyen súlyos beruházást eszközölve ingyen ajánljuk fel szolgáltatásunkat és a vágóél csak úgy ingyen kopjon. Ha mindössze fél eurót kérünk esetenként, kevesebb, mint húsz kényszervágással összejön az ára, mert alig 9€  bekerülési költséggel (fuvar nélkül) számolhatunk.

A márka az ORICO névre hallgat, számtalan (ha meg végigszámoljuk, akkor viszont számos) kiegészítővel gazdagítják az IT világban otthonosan mozgó aktív vasevőket. Főleg a perifériákban nagyok: külső merevlemez ház, USB port multiplikátor [magyarul hub], univerzális USB dokkoló, stb.. Emellett a kábelek és a mobil telefónia is otthonos terület  kiegészítőket felsorakoztató kínálatukban.

Az ötlet nagy, különösen amikor csak a régi normál méretű SIM kártya van kéznél.

Na ne...
Na ne…

A szerkezethez mellékelnek nem egy adaptert is, amivel ez a feladvány simán leküzdhető.

ORICO NSK-2U-SV kétkéses SIM kártya vágó
ORICO NSK-2U-SV kétkéses SIM kártya vágó

Sőt gyári tartozék egy finomszemcséjű dörzspapír [magyarul smirgli]. Vele a frissen vágott új SIM kártya éles széleit ’finomhangolhatjuk’. A tartozékok királya mégis csak a nyitótű, amelyik az új mobiltelefon élén a tálca rését hivatott megnyitni a SIM kártya behelyezéséhez.

Kártya evolúció
Kártya evolúció

Összegezve azért ez mégiscsak egy olyan kütyü, amelyik egyszer kell, de akkor nagyon.

A felfújható íróasztal és az önműködő ’ásd-el-magad’ felszerelés mellé kötelező darab.

www.orico.cc

ORICO NSK-2U-SV kétkéses SIM kártya vágó