OPPO X2021 mobiltelefon tablet technikai varázslat

két eszköz fúziója a szemünk láttára

0
798
OPPO X2021 mobiltelefon tablet
OPPO X2021 mobiltelefon tablet

OPPO X2021 mobiltelefon tablet az új szenzáció a különleges IT megoldások területén. Mintha a kínai OPPO a piacvezető szerepét akarná más szempontból is megtámogatni.

Kikísérleteztek egy olyan eszközt, amelynek a kijelzője a 6.7 colos tepsitelefon méretből kiindulva a hosszabbik oldal irányban kiterjed egy 7.4 colos felületté, amivel már a táblagép kategóriába tartozik.

A kijelző kiterjesztése motoros finommechanikával történik.

A gyártó szerint százezer alkalommal lehet a motort elindítani, hogy széthúzza a felületet illetve visszatolja az eredet méretre.

OPPO X 2021 mechanika
OPPO X2021 mechanika

A gyártó bemutató videója az étvágygerjesztésen nem megy túl. Abban viszont profi.

Egyelőre nincs üzleti tervben, nem jelentették be a megjelentetését, ár sem tartozik hozzá. Elsősorban arról szól, hogy a mai technika mire képes, már amit belőle a gyártók felfedni hajlandók. A gyártók közül is most csak az OPPO. Mi minden lapulhat még terv formájában a fiókokban?

OPPO X 2021
OPPO X 2021 csúszófelületű kijelzővel

Az OPPO X2021 mobiltelefon tablet egy bűvészmutatvány.

Csakhogy mindez a saját szemünk előtt a saját kezünkben válhat létező eseménnyé. Majd egyszer. Szerencsésnek magát azon újságíró mondhatja máris, akinek a sajtóbemutatón ez valósággá vált.

Az ilyenfajta eszköz érzékeny egy darab, tokot nem lehet tenni maximum hordszütyőt. Mivel speciális kezelési technológiára épül és nagyon sok benne a mozgó csúszó komponens, a szelfi kamerát egyelőre nem tudták fixen lehelyezni, hiányzik róla.

OPPO X 2021 mobiltelefon
OPPO X2021 okostelefon

Ami ennél izgalmasabb, hogy az OPPO a szórakoztató elektronikában az asztali multimédiás lejátszóközpontok terén egyszer már robbantotta a piacot, aztán leálltak az online műsoranyagok viharos terjedése miatt.

Átnyergeltek az okostelefon szegmensre, ahol Kína numero uno helyezését érték el pár év alatt. Amibe belefognak, abból aranyt csinálnak. Vajon mi lesz a következő korszakos lépésük? Ezzel a múszaki vívmánnyal máris beírták magukat a kutatás/fejlesztés nagykönyvébe. Ha ez csak prototipus marad, akkor is egy izgalmas válasz a kisméretű, netezésre nem kényelmes okostelefon és a zsebben hordható táblagép dilemmájára.

www.oppo.com

OPPO X2021 mobiltelefon tablet