Como Audio vezeték nélküli mini HiFi rendszer

a mindentudó zeneközpont (folytatás)

0
1140
Como Audio vezeték nélküli mini HiFi rendszer

Como Audio vezeték nélküli mini HiFi rendszer termékcsaládjával a Como Audio hatalmas lépést tett a zenei rendszerek integrációja felé. Gyakorlatias kisebb méretű modelljeit egy korábbi cikkünk ismertette.

Nem elég jónak látszani, annak is kell lenni. Első pillantásra vonzza a tekintetet a DUETTO és a MUSICA modell két-két aszimmetrikus hangsugárzó-párosa, és a kerek formák derékszögű kezelőpanel ellentpontozása.

A merész geometria nem minden előzmény nélküli. Az amerikai Tom DeVesto hangmérnök és sikeres audio rendszer fejlesztő (Cambridge Audio, Tivoli Audio) minimalista formatervezése jut érvényre itt is.

A KISS (Keep It Smart and Simple) tervezési elvre támaszkodó kialakítás nem tűr semmilyen sallangot, felesleges díszítést vagy olyan formai elemet, amelyik a funkcionalitást nem kizárólagosan szolgálja.

Az előlapot közelebbről szemlélve további pozitívum a nemes anyagok használata. A rezonanciát minimalizáló ház valódi fa borítást kapva bútorminőségű berendezési tárggyá lép elő.

A Como Audio vezeték nélküli mini HiFi rendszer megszületett

általa egy korábban a szobát uraló ipari szörnyetegből egy bútordarabbá avanzsáló műszaki zeneeszközzé szelídült. A tokozás sokféle fa változata révén a mini Hifi központ a szoba enteriőr részévé válik.

Ez különösen a DUETTO és a MUSICA modellekre érvényes. Náluk a sztereó hangzást segítő külső forma a megnövelt felületekkel kellő módon képes hangsúlyozni a nemes anyagok használatát. A SOLO modell a kompakt változat, azonban csekély felületméretével a nemes anyagok használata nem tud eléggé demonstrálni.

A DUETTO modell belső felépítésben egyezik a SOLO tervezésével, de a SOLO praktikus meggondolások (kis helyigény, takarékos dizájn) okán a 2 x 30 Wattos sztereó erősítőjét csak külön beszerezhető póthangfallal tudja két külön hangcsatornán érvényre juttatni. Viszont a DUETTO erre alapból képes.

A HiFi hangzást a szélessávú, stúdió hangsugárzó rendszerek állítják elő, az öblösebb mélyhangra a hátfali légnyílások segítenek rá, akárcsak egy bassz-reflex mélynyomónál.

Como Audio DUETTO vezeték nélküli mini HiFi rendszer
Como Audio DUETTO vezeték nélküli mini HiFi rendszer

A DUETTO és a MUSICA szimmetrikus frontoldalát egyedül a tengelyt alkotó kijelző bontja meg. Jelforrásonként változó tartalommal és mélységben az előadó  neve, a játszott zeneszám címe, és ha elérhető akkor még az album borítója is megjelenik rajta. Képes a földi sugárzású (analóg FM vagy DAB+ digitális)  rádióadók RDS formátumú, magukról vagy másról szóló adatsorát is megjeleníteni. A konkurencia modelljeitől eltérően a kijelző minderre színes TFT kivitelben képes.

A szolgáltatáscsomag egy szinte vég nélküli lista.

A meglévő Wi-Fi hálózatra épül a 30 ezernél több, különféle internetes rádióállomás és Podcast műsorok vétele kontinens, zenefajta, zeneni stílus és egyéb rendezőelvek alapján szelektálva. A webes adók szinte korlátlan mennyiségben tárolhatók is a Como Audio vezeték nélküli mini HiFi rendszer saját memóriájában. A szabad elérésű adókon túl a fizetős Spotify Connect is elérhető rajta keresztül. A MUSICA még az Amazon Prime Music zene streaming szolgáltatáshoz is hozzáfér.

Egyszerre több Como Audio berendezés szerencsés tulajdonosaként a Wi-Fi csatlakozást használva kiépíthető belőlük egy házi Multi-Room rendszer, amelyben helyiségenként programozható, hogy ott melyik Como Audio egység milyen forrásból milyen zenét szólaltasson meg. Egyidőben szólhat mindenhol ugyanaz, vagy az eltérő helyiségekben egyenként más-más zene. Ez nemcsak a kisszoba, hanem a nappali vagy a háló, sőt a konyha vagy fürdőszoba is lehet. Utóbbiba a Como Audio hordozható AMICO modellje ajánlott, tokozása nedvességtűrő kivitelben készül és nedves helyiség lévén itt működtetve életvédelmi okból nincs szüksége a konnektor áramára.

Ugyanerre a házi Wi-Fi hálózatra támaszkodik az otthoni összes Como Audio berendezés távvezérlése az Android/iOS platformra ingyen telepíthető Como Control app használatával. Pofonegyszerű és kényelmes ötlet. A gyári távszabályozó is talonba kerülhet.

Sokoldalú Como Audio vezeték nélküli mini HiFi rendszer tudás

eleme a kézreálló Bluetooth – szintén vezetékmentes – kapcsolódás, modernizálva a hatékony NFC gyorsfelismeréssel.  Vége az eddigi BT párosítással járó fárasztó kerestetésnek és egyéb macerának. Telefonról, táblagépről azonnal megszólalhat kedvenc zenealbumunk.

Nemcsak a jelforrások, hanem a zeneszámok formátumainak a sokasága is bennünket kényeztet.

A WAV hangtábla mellett az agresszíven sűrítő MP3 és más – veszteségmentes  – tömörítések (FLAC vagy az Apple cég ALAC formátuma) is dekódolhatók velük analóg hanggá. A készülékek LINE IN hátfali csatlakozására érkező analóg jelforrás High Definition nagyfelbontású jeleit is megszólaltatja.

A LINE IN aljzat szolgálhat a síkpaneles televíziónk hangjának kiterjesztésére is, annak hangélményét jelentősen feljavítva.

A sztereó fejhallgató kimenete HiFi hangminőséggel a környezet felé megnyilvánuló kiméletes zenehallgatást teszi lehetővé.

Como Audio MUSICA vezeték nélküli mini HiFi rendszer
Como Audio MUSICA vezeték nélküli mini HiFi rendszer

A MUSICA azzal múlja felül a DUETTO tudását, hogy egy beépített CD-lejátszó is a része. CD-korongjaink kézzelfogható távolságban maradhatnak és pusztán egy lejátszó hiánya miatt nem kell felszámolni a becsesnek tartott gyűjteményt.

A termékfejlesztés során a vevők gondos visszajelzéseire figyelemmel a MUSICA modell Ethernet csatlakozást is kapott. Így garantált a hálózati NAS és PC zenetárak szélessávú és gyors elérésére.

Valamennyi Como Audio eszközünk műszaki avulását a vezérlőszoftverük Wi-Fi kapcsolaton történő frissítése küszöböli ki. Naprakészek és így időtállók, beruházásunk értékállósága felett is őrködnek, a gyártó kétéves garanciájával magtámogatva.

www.audiocentrum.hu

Como Audio vezeték nélküli mini HiFi rendszer